Per diferents raons històriques, socials i culturals, el naixement del Jazz es va produir a Nova Orleans, a través del conjunt de manifestacions de la música negra, en contacte amb la tradició popular musical blanca. L’estil Nova Orleans, també anomenat Dixieland, es caracteritza pel predomini dels instruments de metall.

Viatjazz a Nova Orleans serà la segona proposta del SonaB. Un viatge musical explosiu i animat a la ciutat més gran de l’estat de Louisiana (Estats Units) i també és una experiència pictòrica mitjançant el graffiti. Una audició participativa que reflexiona sobre les emocions més universals de la música trenant un diàleg amb l’art urbà, en què els colors llampants de l’esprai, pinten la música de l’època del blanc i negre amb composicions musicals i adaptacions de temes tradicionals del Dixieland. La companyia Roger Canals i Werens (Ramón Puig) d’Impaktes Visuals (grafit) protagonitzaran aquest espectacle.

El SonaB és un festival musical impulsat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Concert: "Viatjazz a Nova Orleans" amb la Cia. Roger Canals