Re·Romanç és una producció que parteix de l’obra etnomusicològica i de recerca del músic Felip Pedrell, del qual l’any 2022 es va commemorar el centenari de la seva mort. Pedrell ha estat un músic de gran reconeixement pel seu llegat musical com a compositor més proper al món de la clàssica, havent compost més de tres-centes obres entre òperes, composicions de cambra, poemes simfònics... i nombrosos escrits de teoria i història de la música. També va ser cabdal i pioner en la labor musicològica de recopilació de repertori de tonades tradicionals de tot l’estat.

Aquest espectacle té la voluntat de portar algunes de les peces recollides per Pedrell en l’actualitat. Per això, diferents poetesses i poetes del panorama actual, a partir de les escasses estrofes recollides pel músic, completaran els romanços portant-los a una dimensió actual, en concordança a l’època que vivim. Re·Romanç comptarà amb la interpretació d’Heura Gaya (veu i percussions), Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivó Jordà (gralla) juntament amb els textos dels poetes i poetesses Meritxell Cucurella, Josep Pedrals, Amat Baró, Anna Gual, Jordi Lara i Raquel Santanera.

El SonaB és un festival musical impulsat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga amb el suport de la Diputació de Barcelona.