La comissaria de proximitat de Manresa comptarà amb una vintena d'agents dels Mossos i la Policia Local

El conseller d'Interior destaca en la inauguració del nou espai l'objectiu d'acostar el servei als ciutadans i combatre la "sensació d'inseguretat"

El conseller Joan Ignasi Elena arriba a la nova comissaria de Manresa mentre el col·lectiu social A l'Aguait es manifesta en contra d'aquest espai

Redacció

Laura Serrat

Laura Serrat

La nova comissaria de proximitat de Manresa comptarà amb una vintena d'efectius dels Mossos i de la Policia Local distribuïts en els diferents torns que treballaran per atendre la ciutadania i cobrir les incidències que puguin sorgir en l'entorn. L'objectiu, tal com ha explicat el conseller d'Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, durant l'acte d'inauguració, "és combatre la sensació d'inseguretat i estar més a prop de la gent i del centre, que és on passen les coses". Elena ha destacat que la seva obertura ha estat possible gràcies a l'increment d'una cinquantena d'agents dels Mossos al Bages en els últims quatre anys. 

La inauguració del nou espai, que també ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a la regió, Montserrat Barniol, i de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha començat amb una visita a les noves dependències, ubicades al passeig de la República, que disposen de diverses sales i despatxos adreçats a oferir una atenció a la ciutadania. L'espai, que a diferència de la comissaria dels Mossos de l'avinguda dels Països Catalans no disposa de calabós, estarà dedicat a la gestió de tràmits i a la recollida de denúncies, així com a reforçar la presència policial en aquest sector de la ciutat.

Després de visitar les instal·lacions, el conseller d'Interior ha destacat que a Manresa es va percebre la necessitat de tenir una comissaria al centre, "allà on passen les coses", amb l'objectiu de "fer més presents els cossos de seguretat i millorar la percepció de seguretat". El conseller ha indicat que la comissaria comença amb una dotzena d'efectius dels Mossos i que en els pròxims mesos la voluntat és incrementar-ne la xifra per guanyar més presència al carrer. En aquest sentit, ha afegit que la seva obertura ha estat possible gràcies a l'augment d'una cinquantena d'agents dels Mossos a l'Àrea Policial del Bages en els darrers quatre anys.

Per la seva part, Aloy ha posat en relleu que amb aquesta nova comissaria arriba amb el doble objectiu "d'oferir una atenció més pròxima a la ciutadania", amb unes noves oficines al centre que evitaran els desplaçaments a l'hora de tramitar una denúncia, i "de reforçar la presència policial per combatre la sensació d'inseguretat". En aquest sentit, ha destacat que la voluntat del govern municipal és tractar el tema de la seguretat d'una forma "polièdrica" amb més reforç policial, però també amb "millores en la il·luminació del nucli antic" o amb el treball conjunt amb Serveis Socials per tractar problemes com la violència i les baralles protagonitzades per menors.

També ha destacat que l'obertura de la comissaria va acompanyada d'un reforç d'agents de la Policia Local, amb la incorporació recent de sis agents més i quatre més que ho faran el mes d'agost una vegada acabin el curs a l'Institut de Seguretat Pública. A banda, ha recordat que està en procés l'externalització dels policies que fins ara es dedicaven a la vigilància dels edificis municipals.

Les obres d’adequació del local han ascendit a 321.449,27 euros i han inclòs la construcció de les sales específiques que es necessiten per al funcionament de la nova comissaria i la instal·lació de mobiliari, electrodomèstics i d'equips informàtics i de seguretat. Segons el conveni subscrit entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, el 55% de les despeses derivades de les obres i del funcionament de la comissaria van a càrrec del Departament d’Interior, mentre que l’Ajuntament n’assumeix el 45% restant.

Subscriu-te per seguir llegint