El col·lectiu social A l'Aguait es manifesta en contra la nova comissaria de Manresa

Membres de l'entitat proposen abordar la inseguretat des d'un punt de vista social amb més polítiques d'habitatge i de reforç de la comunitat

Concentració del col·lectiu A l'Aguait a les portes de la nova comissaria de Manresa

Concentració del col·lectiu A l'Aguait a les portes de la nova comissaria de Manresa / OSCAR BAYONA

Laura Serrat

Laura Serrat

La inauguració de la nova comissaria de proximitat de Manresa ha començat aquest dimecres al matí amb una protesta per part del col·lectiu social A l'Aguait per manifestar-se en contra d'incrementar la presència policial en aquesta zona de la ciutat. Una quinzena de persones s'han concentrat a les portes de la comissaria per exigir més mesures socials per combatre la inseguretat. Fonts d'aquest col·lectiu han explicat a aquest diari que la seva aposta per millorar la seguretat al barri, més enllà de l'increment dels efectius policials, és potenciar la xarxa comunitària i veïnal, les polítiques d'habitatge i les ajudes socials a les drogodependències.

En un comunicat, el col·lectiu assegura que la nova comissaria "no sol·lucionarà cap dels problemes que presenta el barri". Des del seu punt de vista, l'obertura del nou servei "és un pedaç per amagar les conseqüències de la desigualtat, d'haver ignorat el barri durant anys". En aquest sentit, demanen "solucions integrals" i "actuar sobre les causes". Per exemple, proposen expropiar els pisos buits "per garantir que tothom tingui un sostre digne"; impulsar programes de reducció de danys contra les addicions; ampliar l'equip de mediació social; o apostar per l'escola pública "amb recursos suficients, on no tingui cabuda la segregació".