Vols acabar amb les molèsties per picada de mosquit?

La calamina és el remei que t'ajudarà a combatre aquests símptomes

Utilitza calamina contra les picades de mosquit

Utilitza calamina contra les picades de mosquit

Mati Sirvent

Ha arribat l'època dels temuts mosquits i, és que la calor i l'aigua estancada atrau els insectes. Per això és important conèixer remeis per poder fer front a les maleïdes picades. En aquest cas et portem la calamina, una barreja d'òxid de zinc i òxid de ferro, que s'utilitza per tractar afeccions a la pell com la pell irritada o les picades de mosquit. La fórmula es basa en calamina, la qual té un color rosat, el caolí (argila suau) i la glicerina. Aquests dos últims ingredients són addicionals. 

Què és la calamina?

La loció de calamina és un medicament tòpic que s'aplica directament sobre la pell per alleujar irritacions, picor i molèsties causades per diverses condicions, incloent-hi:

  • Picades d'insectes (com les picades de mosquit)
  • Cremades lleus
  • Erupcions cutànies, incloent-hi aquelles causades per plantes com l'heura verinosa
  • Varicel·la i altres erupcions 

Com funciona la calamina?

La calamina té diverses propietats que la fan eficaç per tractar picades de mosquit i altres irritacions de la pell:

  • Propietats calmants: La calamina actua com un agent calmant que proporciona alleugeriment immediat a la pell irritada. La textura suau i la capacitat per refredar la pell ajuden a reduir la picor i la incomoditat.
  • Efecte assecant: La calamina té propietats assecants que són útils per reduir la inflamació i l'envermelliment. Això és particularment beneficiós per a les picades de mosquit, ja que la inflor i la picor es poden reduir en assecar l'àrea afectada.
  • Propietats astringents: La calamina també actua com un astringent suau, cosa que ajuda a contraure els teixits i reduir la secreció de fluids a les àrees afectades, accelerant així el procés de curació.
La calamina alleugerirà la teva picor

La calamina alleugerirà la teva picor / freepik

Com fer servir la calamina per a les picades de mosquit?

Aplicació de la loció de calamina:

  • Neteja la zona afectada: Abans d'aplicar la loció de calamina, neteja suaument la zona afectada amb aigua i sabó. Eixuga la pell amb una tovallola neta.
  • Agiteu bé el flascó: Assegureu-vos d'agitar bé el flascó de loció de calamina perquè els ingredients es barregin correctament.
  • Aplica la loció: Fes servir una bola de cotó, una gasa o els teus dits nets per aplicar una capa prima de loció de calamina sobre la picada de mosquit. Pots aplicar la loció diverses vegades al dia segons calgui per alleujar la picor i la inflamació.
  • Deixa assecar: Permet que la loció s'assequi sobre la pell. No cal cobrir la zona llevat que estigui en una part del cos que es pugui embrutar fàcilment.

Precaucions:

Evita aplicar la loció de calamina a àrees extenses del cos o sobre ferides obertes o pell molt irritada sense consultar un metge.

Si experimentes qualsevol reacció adversa, com un augment de la irritació o una reacció al·lèrgica, suspèn el seu ús i consulta un professional de la salut.

Altres beneficis de la calamina

A més d'alleujar les picades de mosquit, la calamina pot ser útil per a una varietat de problemes de la pell:

  • Varicel·la: La calamina pot ajudar a alleujar la picor i la incomoditat associades amb les erupcions de varicel·la.
  • Erupcions cutànies: És efectiva per calmar erupcions causades per al·lèrgies, dermatitis i plantes irritants com l'heura verinosa.
  • Cremades lleus i rascades: La loció de calamina pot proporcionar alleugeriment per a cremades solars lleus i rascades, ajudant a reduir l'envermelliment i la irritació.

La calamina és un remei tradicional i efectiu per tractar les picades de mosquit i altres afeccions de la pell. La seva capacitat per calmar, assecar i contraure els teixits fa que sigui una opció excel·lent per alleujar la picor i la inflamació.

Usar la loció de calamina de manera adequada pot proporcionar un alleugeriment ràpid i efectiu, millorant la comoditat i ajudant que la pell es recuperi més ràpidament. Sempre és recomanable tenir un flascó de loció de calamina a la farmaciola, especialment durant els mesos d'estiu quan les picades d'insectes són més comunes.