Els 8 consells per aconseguir cuinar amb l'airfryer sense embrutar

Descobreix els trucs per no haver de netejar constantment

Com aconseguir no embrutar durant l'ús de la fregidora d'aire

Com aconseguir no embrutar durant l'ús de la fregidora d'aire / EL PERIÓDICO DE ARAGÓN

Mati Sirvent

Cada vegada hi ha més cuines que disposen d'una fregidora d'aire i és que aquest aparell fa que la nostra alimentació sigui molt més saludable. Cuinar saludablement s'ha tornat un indispensable del segle XXI, i per això aquests aparells cada vegada tenen més èxit. Però, saps com netejar-la correctament? I que pots fer per evitar les taques i així haver de necessitar menys temps per a la seva neteja? Descobreix els trucs per no embrutar tan fàcilment la fregida d'aire.

Amb els següents trucs podràs mantenir l'airfryer sempre neta sense necessitat de netejar-la.

Trucs per no tacar l'airfryer

1. Fes servir paper d'alumini

Col·locar paper pergamí o paper d'alumini a la base de la cistella de la fregidora pot ajudar-te a evitar que els aliments i el greix s'adhereixin a les superfícies. Aquí hi ha alguns suggeriments:

  • Paper pergamí: Utilitzeu paper pergamí perforat per permetre una circulació adequada de l'aire. Pots comprar papers pergamins preperforatius o fer forats al paper tu mateix.
  • Paper d'alumini: El paper d'alumini també pot ser útil, però assegureu-vos de no bloquejar completament el flux d'aire. Forma una petita safata amb paper d'alumini i perfora alguns forats per mantenir l'eficiència de cocció.

2. Cobreix els aliments amb oli moderadament

L'ús excessiu d'oli pot causar esquitxades i acumulació de greix a la fregidora d'aire. Per minimitzar això:

  • Oli en esprai: Fes servir un esprai d'oli per aplicar una capa lleugera i uniforme d'oli sobre els aliments.
  • Brotxa de cuina: Si no tens un esprai, fes servir una brotxa de cuina per aplicar l'oli amb moderació.

3. Utilitza revestiments de silicona

Hi ha revestiments de silicona específicament dissenyats per a fregidores d'aire. Aquests són reutilitzables, fàcils de netejar i ajuden a mantenir la cistella de la fregidora lliure de residus:

  • Tapetes de silicona: Col·loca una taula de silicona a la base de la cistella per evitar que els aliments s'enganxin.
  • Motlles de silicona: Utilitza motlles de silicona per cuinar aliments com muffins, quiches o qualsevol altre plat que pugui vessar líquids o greix.

4. Evita omplir la cistella

Sobrecarregar la cistella de la fregidora pot portar a una cocció desigual i que els aliments s'adhereixin a les parets de la cistella:

  • Cuina en lots: Cuina en lots més petits per assegurar una circulació adequada de l'aire i evitar que els aliments s'amunteguin.
  • Agita o volteja: Agita o volteja els aliments a la meitat de la cocció per assegurar una cocció uniforme i prevenir que s'enganxin.

5. Col·loca una safata de degoteig

Col·locar una safata de degoteig a la part inferior de la fregidora d'aire pot capturar qualsevol greix o líquid que s'escapi dels aliments:

  • Safata de degoteig: Fes servir una safata de degoteig d'alumini d'un sol ús o una safata de silicona per recollir els degoteigs i evitar que embrutin la base de la fregidora.

6. Fes servir graelles

Cuinar aliments sobre graelles pot ajudar a reduir la quantitat de greix i residus que arriben a la base de la cistella:

  • Graelles elevades: Col·loca els aliments sobre graelles elevades per permetre que el greix degoti i es capturi a la base revestida de la cistella.

7. Neteja immediatament després d'usar

Si segueixes els passos anteriors i encara queden residus, una neteja immediata pot evitar l'acumulació de brutícia i greix:

  • Neteja immediata: Després de cada ús, espera que la fregidora es refredi una mica i neteja les superfícies amb un drap humit i detergent suau.
  • Remull: Si hi ha residus persistents, remulla la cistella i els accessoris en aigua calenta amb sabó durant uns minuts abans de fregar suaument.
Neteja-la immediatament després d'utilitzar-la

Neteja-la immediatament després d'utilitzar-la / -

8. Usa espècies seques

Evita utilitzar adobs líquids que puguin esquitxar i crear residus a la fregidora:

  • Espècies seques: Opta per espècies i condiments secs per assaonar els teus aliments, cosa que reduirà la probabilitat de vessaments i taques.

Seguint aquests consells, podeu minimitzar significativament la quantitat de neteja necessària per a la vostra fregidora d'aire. Usar paper pergamí o d'alumini, revestiments de silicona, i tècniques adequades de cocció, com no sobrecarregar la cistella i fer servir graelles, ajudarà a mantenir la teva fregidora neta i en perfectes condicions. La clau és prevenir l'acumulació de residus i netejar de manera proactiva després de cada ús per gaudir d'una fregidora d'aire sempre a punt per utilitzar.