Alerta sanitària: demanen no consumir aquestes gominoles per presència de cànnabis

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha llençat l'alerta alimentària

Gominoles en una imatge d'arxiu

Gominoles en una imatge d'arxiu / Freepik

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha fet sonar les alarmes per la presència d'un derivat del cànnabis en unes gominoles accessibles als supermercats. L'AESAN ha llançat una advertència sobre aquests productes perquè poden resultar "especialment atractius per als nens" però el seu consum "implica un risc greu a la salut".

La informació ha estat avançada per les autoritats sanitàries de la Comunitat de Madrid, que han detectat codi hexahidrocannabidol (HHC) al paquet de gominoles de la marca HHC Gummies Strawberry, procedents de la República Txeca.

Les característiques del seu empaquetat són:

  • Nom del producte: HHC Gummies Strawberry
  • Quantitat: 120 mg
  • Nom de la marca: Euphoria
  • Aspecte del producte: bossa de plàstic amb 3 unitats
  • Número de lot: tots els lots
  • Temperatura: ambient

Els lots del producte contenen un compost derivat del cànnabis i per aquest motiu l'AESAN ha recomanat a les persones que hagin comprat les llaminadures o qualsevol altre producte de HHC amb la mateixa composició, que "s'abstinguin de consumir-los". De vegades l'etiquetatge d'aquest article i altres de similars inclouen llegendes del tipus "No destinat al consum" o "Productes de col·leccionisme". Però en la seva aparença l'aliment pot semblar destinat a nens i generar confusions, malgrat les indicacions.