Una dotzena de ‘convidats’ de Castellolí passen la nit de Sant Joan a Gos Blanc

La campanya que ha fet l’Ajuntament oferint una nit de franc a la residència del poble, per a propietaris d’animals de companyia del poble, ha tingut la resposta esperada

Gossos i un dels cuidadors a la residència Gos blanc

Gossos i un dels cuidadors a la residència Gos blanc / GOS BLANC

A.L.C

A Castellolí, el servei de residència dels gossos en la nit de la revetlla de Sant Joan és gratuït. És una iniciativa que no compta amb gaire exemples més. A Castellolí, l’Ajuntament s’ha posat d’acord amb la residència Gos Blanc, del municipi, per poder oferir el servei.

L’Ajuntament de Castellolí ofereix, per primera vegada, un servei de residència canina durant el cap de setmana de la revetlla de Sant Joan. En aquest municipi de l’Anoia hi ha una cinquantena de gossos censats, segons han explicat font municipals.

Fins aquest divendres, els propietaris d’una dotzena de gossos han trucat a les portes de l’Ajuntment de Castellolí per demanar el servei. Pel que fa als costos del servei, els assumeix el mateix consistori. «Els animals de companyia s’estressen i ho passen malament durant la revetlla, és per això que vam buscar una alternativa perquè ho passin en les millors condicions possibles», constata l’alcalde de Castellolí, Joan Serra.

Paral·lelament, Serra destaca que la proposta ha estat «molt ben rebuda entre els veïns». En aquest sentit, el batlle assegura que és tracta de «fer un pas més i posar aquest servei a disposició de qui ho necessiti».

L’Ajuntament de Castellolí preveu tornar a oferir aquest servei de cara a l’any vinent.

Així va sorgir la idea

La iniciativa va sorgir arran d’un grup de veïns de Castellolí que tenen gossos i resideixen a tocar d’on se celebra la revetlla. A partir d’aquesta situació, es va veure la necessitat de buscar un remei. De seguida, des de l’Ajuntament de Castellolí es va començar a treballar amb la proposta, fins a posar-la en marxa.

La residència canina que es fa càrrec d’aquests animals de Castellolí és El Gos Blanc, que es troba apartada del nucli principal de població i dels petards, i compta amb una trajectòria de 25 anys. «Ens sembla una iniciativa fantàstica», manifesta Albert Grados, el seu propietari.