Onzena edició de la Festa Intercultural de Manresa, dissabte a la plaça Sant Domènec

Hi haurà música i danses tradicionals, mostres de gastronomia i d’artesania al llarg de la tarda i fins a la mitjanit

Imatge d'una edició anterior de la festa

Imatge d'una edició anterior de la festa / AJM

Redacció

El dissabte 6 de juliol -al llarg de la tarda i vespre- Manresa podrà tornar a gaudir de la Festa Intercultural, que un any més tindrà lloc a la plaça de Sant Domènec, al centre de la ciutat. Aquesta activitat festiva i de convivència està organitzada des del Programa Ciutadania i la regidoria de Drets Socials i Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Al llarg de les onze edicions de la Festa -només interrompuda en el període la pandèmia de la Covid- s’ha anat consolidant com una mostra de treball en xarxa de la diversitat cultural i d’orígens que resideix de la ciutat, així com del món associatiu existent.

L’objectiu principal és afavorir la interacció i la convivència ciutadana, a través de la riquesa cultural, les diverses intervencions musicals i l’aproximació a les 14 parades que es distribuiran al voltant de la plaça Sant Domènec, on es podran trobar tasts gastronòmics i mostres d’artesania, així com informació de les activitats de les diverses associacions.

Manresa, que ja ha superat els 80.000 habitants, té el 21,05% de població amb nacionalitat estrangera, i població originària de 107 països diferents.

La inauguració de la festa tindrà lloc a les 17.30 h, passant a continuació a l’inici dels espectacles. Es preveu finalitzar al voltant de la mitjanit.

Les entitats que participen en la festa són: l’Associació Africana de Solidaritat; l’Associació Cultural Argentina de Manresa; l’Associació Boliviana de Manresa; l’Associació de Colombians residents al Bages; l’Associació de Dones Al Noor de Manresa; l’Associació d’Equatorians de Manresa; la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa; l’Associació de Ghanesos del Bages; l’Associació de Guineans de Manresa; la Comunitat islàmica del Bages-Mesquita El Fath; l’Associació d’Amics del Senegal del Bages; l’Associació Cultural Romanesa de Manresa; la Federació de Joves Xinesos d’Ultramar i l’Associació Centre Cultural Xinès a Manresa.

El programa:

  •   Inauguració: a les 17.30 h
  •   17.40 h - 18.20 h: Argentina: Tangos i boleros
  •   18.20 h - 19.00 h: Xina: Cançons Mo li Hua i Flor de Gessamí
  •   19.00 h - 19.40 h: Camerun: Ball tradicional Makossa
  •   19.40 h - 20.20 h: Romania: Grup Harmonia
  •   20.20 h - 21.00 h: Ghana: Música i balls tradicionals Ankos mosquerades i @Kpalogo i Adowa
  •   21.00 h - 21.40 h: Bolívia: Los Cambitas de Santa Cruz i Grup Algarrobo y Quebracho
  •   21.40 h - 22.20 h: Guinea Conakry: Grup Topiro OO i el cantant Bilaama Kilonnding
  •   22.20 h - 23.00 h: Associació de Dones Al Noor (Marroc): Grup musical Daka Marakchia
  •   23.00 h - 23.40 h: Equador: Grupo Tricolor
  •   00.00 h: Finalització de la Festa