Un cicle de la Comunalitat de Manresa ofereix alternatives al model actual de producció i consum

A través de quatre xerrades, avui, demà dijous i el 9 i 11 de juliol, es parlarà de roba, agricultura, menjar

Es presentaran iniciatives locals que ja treballen basant-se en el suport mutu i en la col·laboració comunitària

Participants en la Xarxa d’Horts Socials i Comunitaris sorgida de la Comunalitat de Manresa

Participants en la Xarxa d’Horts Socials i Comunitaris sorgida de la Comunalitat de Manresa / Arxiu particular

Redacció

Quins avantatges ofereix la mineria urbana? Quin model de producció i consum agrícola volem? El sector tèxtil pot ser sostenible? Per tal d'aprofundir en l’impacte del model de producció i de consum actual, i, sobretot, amb l'objectiu de descobrir iniciatives locals que, basant-se en el suport mutu i en la col·laboració comunitària, estan construint alternatives sostenibles per a la ciutat, la Comunalitat de Manresa, amb la col·laboració de diferents iniciatives locals, organitza el cicle Produir, consumir, decréixer a Manresa.

A través de quatre xerrades s’abordarà l’impacte del model de producció i de consum actual en temes com la gestió dels residus electrònics, l’impacte de la indústria de la moda, els models de producció o la indústria alimentària.

Diferents experts exposaran dades i casos concrets per il·lustrar com aquest model està afectant el nostre entorn, alhora que també es presentaran solucions pràctiques que ja s’estan implementant a la ciutat. Es tracta d’alternatives sostenibles que es basen en el suport mutu i en la col·laboració comunitària per promoure un canvi real cap a un model més just i més respectuós amb el medi ambient. Entre les iniciatives que es presentaran, hi ha el Centre de Recuperació d’Aparells, l’Ecoxarxa del Bages, el projecte tèxtil Milfils, Cotó Roig i la Xarxa d’horts socials i comunitaris.

El programa

  • 3 de juliol, a les 18.30 h: Què llancem? La mineria urbana, i alternatives comunitàries als residus electrònics (c. Sant Andreu, 6). Amb Alfons Pérez, de l’Observatori del Deute en la Globalització, i Aleix Badia i Pau Lafoz, del Centre de Recuperació d’Aparells-Projecte Llums a l’Ombra.
  • 4 de juliol, a les 18.30 h: Què vestim? L’impacte de la moda i alternatives per a una producció i consum sostenibles, a Killing Weekend (c. Born, 8). Amb Setem Catalunya-Campanya Roba neta; Àngels Perramon, de Cotó Roig, i Carla Gràcia, de Taller Tèxtil Milfils.
  • 9 de juliol, a les 18.30 h: Com produïm? Tècniques humils i consum pel decreixement, al Punt d’Intercanvi, Ateneu Popular La Sèquia (c. Amigant 8). Amb Adrian Almazan, d’Ecologistes en Acció, i Francesc Rota, d’EcoXarxa del Bages-Moneda social.
  • 11 de juliol, a les 18.30 h: Què mengem? L’impacte de l’agricultura i la ramaderia. Alternatives comunitàries per a una producció i consum sostenibles, a la Casa Flors Sirera (c. Saleses, 10). Amb Ana Pardo, d’Arran de Terra, i Joan Sans, de la Xarxa Horts Socials i Comunitaris.