Manresa guanya una tercera brigada de barri, aquesta vegada a la Font dels Capellans

El 2022 es va iniciar al Xup i l'any passat va tenir continuïtat a la Balconada

El projecte permet donar feina a persones del barri que es troben en situació d’atur

Ernest Obradors, president de l'associació de veïns, la regidora Mariana Romero Salguero i el regidor Lluís Vidal Sixto Orozco, amb l'equip de la brigada i el monitor

Ernest Obradors, president de l'associació de veïns, la regidora Mariana Romero Salguero i el regidor Lluís Vidal Sixto Orozco, amb l'equip de la brigada i el monitor / AJM

Redacció

La tercera brigada de barri s’ha posat en marxa a la Font dels Capellans de Manresa. Es tracta d’un projecte que permet donar feina a persones del barri que es troben en situació d’atur, així com formació en manteniment polivalent de l’espai públic, ja que es duen a terme tasques de reparacions, arranjaments i pintura, entre altres.

Avui al matí, el regidor d’Ocupació i Emprenedoria, Lluís Vidal Sixto Orozco, i la regidora de Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Mariana Romero Salguero, han fet una visita a la nova brigada acompanyats de representants de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Font dels Capellans.

Tal com han detallat els regidors, el projecte es va iniciar el 2022 al barri del Xup i l’any passat va tenir continuïtat a la Balconada, en dues experiències que han estat valorades de manera molt positiva. A la Font dels Capellans, la brigada està formada per quatre persones que, durant sis mesos, portaran a terme accions de millora i rehabilitació, supervisades per un monitor que també ha estat contractat expressament per aquesta acció.

Treballs de la brigada de barri de la Font dels Capellans

Treballs de la brigada de barri de la Font dels Capellans / AJM

Les tasques de la brigada

Entre les tasques que tindran encomanades hi ha la reparació de trams de vorera, arranjaments en edificis públics i reparació i instal·lació de mobiliari urbà, com per exemple bancs o papereres. La brigada actuarà, sobretot, en les zones més concorregudes del barri, com ara els voltants de l’escola La Font, de la sala polivalent i del carrer Fra Jacint Coma i Galí.

El projecte de la brigada de barri està liderat per l’Ajuntament de Manresa i es porta a terme a través de ProManresa, de manera coordinada amb l’associació de veïns i veïnes i amb el personal tècnic del Pla de Desenvolupament Comunitari. Està subvencionat per la Diputació de Barcelona.