Demanen 15 anys de presó a un manresà per abusar sexualment d'una nena de 4 anys

Les agressions van tenir lloc l'estiu del 2011 o 2012, quan havia de cuidar la menor mentre els seus pares treballaven

La façana de l'Audiència de Barcelona

La façana de l'Audiència de Barcelona / Europa Press

Un bagenc s'enfronta a 15 anys de presó per haver abusat sexualment de la filla de 4 anys d'una parella amb qui mantenia una relació d'amistat a Manresa. Segons l'escrit de la fiscalia, els fets van tenir lloc durant l'estiu de 2011 o 2012, quan l'acusat solia quedar-se a la casa on residia la nena mentre els seus pares estaven treballant. La menor va revelar els fets el setembre de 2020, quan tenia 13 anys. En la denúncia contra l’acusat es reclama pels danys morals causats, que encara avui continua patint, els quals li han causat una simptomatologia posttraumàtica i malestar emocional. El judici tindrà lloc a l'Audiència de Barcelona el pròxim dimecres 26 de juny.

Segons l’acusació, l’home, que actualment té 44 anys, va realitzar els abusos en diferents ocasions durant els tres mesos d’un estiu en què es quedava a casa de la nena a les tardes per tenir cura d’ella i també del seu germà, ja que els pares treballaven. Aprofitant que el noi solia quedar-se «absort jugant a videojocs», portava «agafada de la mà» la seva germana a una altra habitació del domicili, on cometia les agressions. Els abusos van acabar quan la mare dels dos nens va canviar el seu torn de treball per poder quedar-se a casa a les tardes.

L’acusat hauria agredit la menor arribant, fins i tot, a la penetració. En alguna de les ocasions, després de cometre els delictes de què se l’acusa l’havia dutxat i vestit de nou i, en altres, simplement l’havia tornat a vestir. Seguidament, la solia portar al menjador del domicili, on li «comminava» que guardés en secret els actes als quals l’havia sotmès minuts abans.

A conseqüència d'aquests fets, la menor ha patit una simptomatologia posttraumàtica i malestar emocional, que li provocaven la «intrusió de records i somnis angoixants recurrents i involuntaris». Unes seqüeles que, encara avui dia, segons l'escrit, continua patint i li generen importants «interferències en la seva vida quotidiana». Segons indica l’escrit d’acusació consultat per aquest diari, la noia ha d’invertir «esforç per a l’evitació de records, pensaments o sentiments que li generen angoixa», com també per evitar recordatoris dels fets que va patir i que li sorgeixen a partir d’elements externs com «persones, llocs o situacions».

Al bagenc se l’acusa del delicte continuat d’agressió sexual a una menor de 16 anys i la fiscalia li demana un total de 15 anys de presó amb l’accessòria d’inhabilitació absoluta durant el temps de la condemna i de 10 anys de llibertat vigilada. A més, hauria de pagar 28.000 euros a la víctima com a indemnització pels símptomes posttraumàtics i perjudicis morals que li ha provocat. També se li demana la inhabilitació dels seus drets de la pàtria potestat, tutela, guarda o acolliment per un període de 10 anys i una pena d’inhabilitació especial per evitar que pugui exercir en qualsevol professió, ofici o activitats que comporti el contacte amb persones menors d’edat en un temps superior a 20 anys a la duració de la condemna de presó.