Manresa surt a The Guardian per l'eliminació d'una resclosa de la riera de Rajadell

El març passat la ciutat ja va protagonitzar un reportatge sobre la sequera a Catalunya

El regidor Pol Huguet durant l'enderroc de la resclosa

El regidor Pol Huguet durant l'enderroc de la resclosa / Arxiu/Gemma Camps

Francesc Galindo

Francesc Galindo

El rotatiu The Guardian torna a fixar-se en Manresa, en aquesta ocasió com una de les ciutats europees que ha eliminat barreres fluvials perquè els peixos puguin desplaçar-se amb menys impediments.

The Guardian es refereix a l’eliminació d’una resclosa de la riera de Rajadell emmarcada en el projecte de renaturalització de l'espai a l'entorn de l'antiga i polèmica discoteca Pont Aeri.

La de Manresa és una de les 500 barreres fluvials eliminades a Europa l'any passat, una quantitat rècord un 50% superior a l'any anterior.

El regidor d'Acció Climàtica, Pol Huguet, explica en el reportatge que eliminar obstacles per a la mobilitat dels peixos contribueix a expandir la biodiversitat. "Gràcies a aquest canvi, per primera vegada hem vist alguns peixos remuntant el corrent fins a aquesta part del riu", assegura.  

Canvis a l'hàbitat

A és de facilitar arribar a zones de reproducció l'eliminació de preses també permet que els nivells d'aigua variïn al llarg de l'any, cosa que pot causar canvis a l'hàbitat que augmenten la diversitat de plantes i animals.

El març passat, Manresa ja va ser una de les poblacions protagonistes del reportatge sobre la sequera a Catalunya. En aquella ocasió, el regidor d'Acció Climàtica, Pol Huguet, va explicar el projecte de renaturalització de can Poc Oli i el va emmarcar en la necessitat de recuperar diversitat natural per fer els ecosistemes més resistents a les temperatures extremes i els incendis.