El govern d'Ucraïna agraeix l'ajuda humanitària de la Fundació del Convent de Santa Clara

El darrer enviament al país en guerra, impulsat per sor Lucía Caram, ha inclòs 1.300 nòrdics

Caram amb dos responsables de l'empresa Masias, on han fabricat els nòrdics

Caram amb dos responsables de l'empresa Masias, on han fabricat els nòrdics / Arxiu personal

Gemma Camps

Gemma Camps

El govern d'Ucraïna ha difós un comunicat en el qual agraeix l'ajuda humanitària rebuda per la Fundació del Convent de Santa Clara. Explica que el camió amb l'ajuda hi ha arribat des de Barcelona i que la càrrega els ha estat lliurada directament. En concret, els guardes de la frontera van rebre cinc equips per a quiròfans i prop de 1.300 nòrdics. "Tots els recursos materials aniran a les regions de l'est d'Ucraïna, on els guardes de la frontera lluiten contra l'enemic".

Recorden que "gràcies a l'esforç de la Fundació del Convent de Santa Clara, amb sor Lucía al capdavant, així com de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank i de l'Asociación Mensajeros de la Paz, el Servei Estatal de Fronteres d'Ucraïna ha rebut més de 60 vehicles, més de 50 dels quals destinats a finalitats mèdiques, així com tones de medicaments i d'equips mèdics". Els agraeixen l'ajuda "contra els invasors".

Fa uns dies, Caram va penjar a Twitter un vídeo des de l'empresa Masias, on estaven fabricant els nòrdics que s'han enviat a Ucraïna. La monja argentina establerta fa dècades al convent de Santa Clara de Manresa, on dissabte van celebrar el Nadal ortodox amb una festa on van assistir un centenar d'ucraïnesos, s'ha bolcat en l'ajuda a aquest país d'ençà que hi va començar la guerra amb Rússia, aviat farà un any.