La imatge de la Mare Déu de la Salut de Viladordis ja llueix restaurada al santuari manresà.

Del segle XIV i estil gòtic, mostra la verge asseguda al tron amb el nen Jesús a la seva falda, al qual subjecta amb la mà esquerra mentre amb la dreta agafa un ceptre.

La imatge, de fusta, havia estat atacada pels corcs i la darrera restauració de la què havia estat objecte datava de 1975 quan es va intervenir en els dos braços de la mare de Déu, el braç esquerre del nen Jesús, el ceptre i les dues corones.

Quan la imatge, que es manté en culte, va retornar restaurada al santuari de la Salut de Viladordis, alguns feligresos van voler-se aplegar-se per rebre-la.

La intervenció ha tingut un cost final de 1.554,85 euros.

Segons ha explicat el rector de la parròquia i arxipreste de Manresa, mossèn Joan Antoni Castillo, «ara estem agilitzant els papers per rebre la subvenció de 450 euros tramitada per Patrimoni del Bisbat de Vic i que ve de la Generalitat, del Departament de Cultura».

A més, s’han rebut donatius per un valor de 1.210 euros «i quan arribi la subvenció haurem completat el cost de la restauració». La medalla que hi penja i, que va ser donada recentment, ja que l’anterior va ser robada quan van forçar la reixa del Santuari de VIladordis i van robar també el sagrari l’11 de gener de 2019, també ha estat polida.