Les tres professionals que atenen la centraleta del CAP Plaça Catalunya a la seva nova casa, al CAP Bages, van tenir, ahir, força feina. Comentaven que moltes trucades eren d'usuaris, sobretot persones grans, que volien saber a on visita a partir d'ara el seu metge. Després de 23 anys al carrer de Lepant, el CAP Plaça Catalunya va començar a funcionar a la primera i segona planta del CAP Bages, al carrer de Soler i March.

Com que ahir no s'havia donat hora i només es van atendre les urgències, l'estrena va ser força tranquil·la, remarcava la doctora Elisabeth Descals, directora del CAP Plaça Catalunya. "Hi ha una certa desorientació perquè 23 anys al carrer de Lepant són molts anys i s'entén que la gent no s'hagi ubicat del tot, però podem dir que les cues s'han gestionat molt correctament, i en el moment que veiem que hi ha una mica més d'afluència intentem orientar-los i explicar-los a on han d'anar". Al taulell d'admissions quatre persones s'encarreguen de dirigir els usuaris, tant els del CAP Bages com els del traslladat CAP Plaça Catalunya.

Descals confessava que la mudança d'un lloc a l'altre havia estat esgotadora. Va començar dijous a la tarda, dia que es va traslladar la cadira de dentista, que "requeria uns tècnics per desmuntar-la i tornar a instal·lar", i va acabar del tot ahir. Dissabte es va traslladar tot el mobiliari. Tot i el cansament, ressaltava l'energia positiva entre els professionals pel fet d'estar en unes instal·lacions com aquestes. "Et sents en un espai adequat, amb una llum adequada. Només això ja et fa tenir ganes de venir a treballar".

La prova de foc veritable de l'estrena a les noves instal·lacions serà avui, dia que els metges de l'antic CAP Plaça Catalunya rebran a les noves instal·lacions el mig miler de visites que tenen a diari. En total, aquest CAP cobreix una població de 22.000 persones dels barris de Saldes-Plaça Catalunya, Mion-Puigberenguer, Passeig i Rodalies i Poble Nou. A aquestes 22.000 persones cal afegir-hi les que van al CAP Bages per demanar hora als especialistes que hi visiten.

Al nou edifici, encara en obres fins el març, s'hi han traslladat 40 professionals, entre els quals la doctora Montse Soler que, ahir, al seu nou despatx, lloava la nova seu del centre d'atenció primària: per l'amplitud de l'espai i per la llum natural que hi entra. No hi posava cap pega.

Descals comentava que als professionals fins i tot se'ls fa estrany tenir cadascun el seu consultori ja que, fins ara, els havien de compartir i que si hi ha quelcom que volen no perdre de l'anterior casa és el caliu de l'equip justament per aquesta obligació de compartir els despatxos. La doctora Soler definia l'espai on han estat durant 23 anys com "un garatge, amb cotxes al davant [al carrer de Lepant] i, si hi hagués hagut sortida a l'altra banda del local, cotxes al darrere. Això ja és un consultori".

Recordem que el canvi ha permès passar de tenir un espai de 750 m2 a un de 1.800 m2, si bé actualment és un xic menor perquè tres despatxos de la segona planta els utilitzen metges especialistes que, acabades les obres, aniran a un altre lloc de l'edifici deixant aquest espai lliure per al CAP Lepant.

L'horari del CAP és de les 8 del matí a les 8 del vespre, els dies laborables, i el nou número de telèfon del centre és el 93 874 81 78.