Moià es dona dos anys de marge per decidir quin model de recollida selectiva adopta

L’Ajuntament formalitzarà un nou contracte per a la gestió del servei mentre estudia el nou sistema que aplicarà  

Contenidors en un dels carrers de Moià

Contenidors en un dels carrers de Moià / DAVID BRICOLLÉ

Jordi Escudé

En un termini de dos anys, Moià voldria tenir definit i a punt per començar-lo a aplicar, el nou model de recollida selectiva de residus que acabarà adoptant el municipi. És el marge que s’ha fixat l’Ajuntament per analitzar quin sistema s’adapta més bé a les necessitats i les característiques de la població, si el sistema porta a porta o el de contenidors tancats, que són els dos models que s’han anat implementant en municipis de l’entorn.

Mentrestant, s’ha obert el procés per a un nou contracte que doni continuïtat al servei que ja es presta actualment en la recollida de residus de les fraccions orgànica, resta, fracció vegetal i voluminosos al municipi, tenint en compte que ha caducat l’anterior conveni amb l’antic concessionari. Fins ara, el contracte era de quatre anys, però ara s’ha fet per a dos anys més un de prorrogable coincidint amb el termini que es proposa per definir el nou model que s’acabarà aplicant. I és que, en aquests moments «totes les opcions són obertes», segons apunten fonts municipals que, d’entrada, també calculen que l’un i l’altre tindrien un cost similar. Per això, possiblement es programaran visites per conèixer millor les peculiaritats de tots dos sistemes a poblacions que ja els estan aplicant.

Un contracte ajornat

Ja fa mesos que el govern de Moià treballa en el nou contracte del servei de recollida que s’haurà d’aplicar en aquests dos anys, però ha tingut uns mesos d’impàs per un litigi.

I és que l’Ajuntament va fer una primera licitació del contracte el mes de maig passat, però una de les dues empreses aspirants, la que havia quedat en segon lloc, va impugnar l’acta del procés d’adjudicació. Davant d’això, i «per prudència i no perdre temps» de cara a la regularització d’un servei que caducava, l’Ajuntament va decidir desestimar aquella licitació per evitar que prosperés un recurs, i se’n va obrir una altra, el novembre, amb un pressupost base de 836.460 euros.