Natació paralímpica

Óscar Salguero fa parada a Manresa abans dels paralímpics

El convent de Santa Clara ha acollit un acte on també ha participat el veterà tècnic del CN Manresa, Genís Rico

Genís Rico (primer per l'equerra) i Óscar Salguero (segon per la dreta)

Genís Rico (primer per l'equerra) i Óscar Salguero (segon per la dreta) / Arxiu particular

"Ara mateix ho donaria tot per setanta segons". Amb aquesta determinació ha contestat el nedador paralímpic Óscar Salguero a què significaven per a ell aquests darrers dies de preparació abans dels seus tercers Jocs Paralímpics. El nedador sabadellenc és totalment conscient dels dies que li resten abans de llançar-se a la piscina del Centre Aquàtic Olímpic, "55, dels quals n’entrenaré 53". 

El convent de Santa Clara ha estat l’escenari, aquesta tarda, d’un acte organitzat per CaixaBank. L’entitat financera acompanya per tot el territori estatal alguns dels atletes paralímpics que competiran a París tot just després que finalitzin els Jocs Olímpics a la capital francesa.

La tria de Manresa com a parada s’explica perquè és una "ciutat molt vinculada històricament a les diferents disciplines olímpiques", com va recordar el director territorial de l’entitat, Josep Maria Gonzàlez. La taula rodona, moderada pel periodista invident Christian Garcia, ha comptat amb la presència del l’exitós i veterà preparador del CN Manresa, Genís Rico.

A més de demostrar la gran ambició que caracteritza els esportistes d’alt rendiment, Salguero i Rico han volgut remarcar la importància que pren la psicologia en el més alt nivell. "La cambra de sortida és terrorífica. Estàs mitja hora tancat en una habitació amb tots els teus rivals abans de llançar-te a l’aigua, i tothom intenta jugar les seves cartes per desestabilitzar-te". Al seu torn, Rico ha emfatitzat la importància que pren la figura del psicòleg esportiu en la preparació dels esportistes d’alt nivell en l’actualitat».

Fa poc menys d’un mes que el doble medallista en els Jocs Paralímpics (or a Río 2016 i plata a Tòquio 2021) s'ha graduat en Medicina a la UAB: "era el meu somni des de petit, i n’estic molt orgullós". Un assoliment que, segons l’entrenador del CN Manresa , "tenen molt clar tots els nedadors, i per sort, cada vegada valoren més les empreses".