El ‘hype’ de Musiala contra el ‘flow’ de Lamine

El mitjapunta alemany, del Bayern de Múnic, i el davanter espanyol, del FC Barcelona, icones de Nike i Adidas, estan cridats a replicar el llegendari duel que han mantingut durant diversos lustres Messi i Cristiano Ronaldo

Jamal Musiala. |  ANNA SZILAGY / EFE / EPA

Jamal Musiala. | ANNA SZILAGY / EFE / EPA / fermín de lA caLLe

Fermín de la Calle

Jamal Musiala no ha parlat amb ningú a Blankenhain, el quarter general dels alemanys en aquesta Eurocopa. Julian Nagelsmann va ordenar donar-li descans absolut, cosa que incloïa no atendre cap mitjà de comunicació ni participar en cap acció publicitària de la Maanschaft. El jove havia jugat l’últim mes infiltrant-se amb injeccions i pastilles per combatre el dolor. Així que Nagelsmann va prioritzar la seva recuperació. I el jugador l’hi està agraint a cop de gols. Musiala és l’unicorn alemany. El jugador que Messi va votar com a guanyador en l’elecció del trofeu Kopa 2023, al millor sub 21 del món, per sobre del guanyador, Jude Bellingham.

A l’arribar a la Stuttgart Hauptbahnhof, estació central de trens, diversos cartells recorden: "En aquesta ciutat va néixer Jamal Musiala". Però als set anys va marxar a Anglaterra amb la seva família a causa dels estudis de la seva mare, Carolin. Va jugar a Southampton, es va mudar al Chelsea el 2011 i va marcar quatre gols en el primer partit que va jugar. Quelcom semblant al que va fer Lamine, que en l’entrenament de prova amb el Barça va anotar un triplet i es va quedar a la Masia.

Jamal va ser fitxat el 2019 pel Bayern. Ha batut tots els rècords de precocitat del futbol alemany, cosa que ha portat Lothar Matthaus a qualificar-lo com "el Messi del futur". Musiala, nova icona de Nike, no ha amagat la seva curiositat per Lamine Yamal, estrella d’Adidas. Recentment es va referir al blaugrana en els següents termes en una entrevista al Münchner Abendzeitung: "Em va agradar Lamine. M’agraden els jugadors que són forts en situacions d’un contra un, els futbolistes que són valents i fan que el joc sigui bonic. I ell és un d’ells".

Els referents

Si Musiala és Messi, Lamine és Neymar. La plasticitat dels seus moviments, atapeïts de fintes i conats, recorda el brasiler, el seu referent futbolístic al costat de Messi. Lamine, com el carioca, és un altre freestyler que se sacseja rivals de sobre amb un moviment en una rajola. La seva admiració per Neymar la comparteix amb el seu gran amic Nico Williams.

El flow de Lamine ha seduït tothom, tot i que el jove prodigi és molt més que un habilidós de la pilota. La temporada passada va disputar 50 partits amb el Barcelona, i va repartir 10 assistències i va marcar set gols. Ningú n’havia marcat més de dos abans de complir 17 anys. Ell està jugant aquesta Eurocopa amb 16 encara i no complirà els 17 fins al dia abans de la final de Berlín. Demà, Yamal i Jamal es creuaran en el camp per dilucidar qui té més impacte, el hype de Musiala o el flow de Lamine. Dos adolescents que es respecten i s’admiren. Molts veuen en ells al binomi que recollirà el testimoni de Cristiano Ronaldo i Messi per convertir-se en els reis del futbol els pròxims lustres.