El proper 12 de juliol finalitza termini de presentació de candidatures a la 53a Nit de l'Esportista de Manresa

Els premis, que es lliuraran dimarts 17 de setembre al Teatre Kursaal, contemplen les següents categories que estableixen les Bases reguladores de la Nit de l’Esportista de Manresa.

Alguns dels premiats de l'edició de l'any passat i les autoritats

Alguns dels premiats de l'edició de l'any passat i les autoritats / Oscar Bayona

Redacció

L' Ajuntament de Manresa ha obert el període de presentació de candidatures als guardons que s'atorguen en la Nit de l'Esportista, que enguany celebrarà la 53a edició. El termini de presentació finalitza el divendres 12 de juliol.

Enguany la Nit de l’Esportista de Manresa estarà organitzada per l’Ajuntament de Manresa i amb el suport de tots els mitjans de comunicació local (Gedi Media, Grup Taelus, Naciodigital Manresa, Regió7 i Ona Bages), que entre d’altres, formaran part de Jurat.

En aquesta edició s’incorporen dues categories noves als guardons tradicionals. En primer lloc, la categoria Jove es diferencia amb una primera etapa d’esportistes de formació, fins a categoria sub-16 o Cadet, i en una segona etapa de millor esportista jove fins a les categories sub-21. En segon lloc també s’afegeix la categoria Premi Campions Base, per aquells equips de categories de base que hagin assolit resultats en l’àmbit nacional i estatal al llarg de la temporada.

Els premis, que es lliuraran dimarts 17 de setembre al Teatre Kursaal, contemplen les següents categories que estableixen les Bases reguladores de la 53a Nit de l’Esportista de Manresa.

El principal guardó és el de Millor Esportista de l’any a Manresa a la millor actuació esportiva que té diverses categories:

  • Millor esportista en categoria absoluta
  • Millor esportista en formació (fins categoria cadet o sub-16).
  • Millor esportista jove (Fins sub-21).
  • Millor esportista màster/veterà
  • Millor esportista Special Olímpics (en esport adaptat psíquic)
  • Millor esportista Paralímpic (en esport adaptat físic o sensorials).
  • Premi Vicenç Comas, al millor equip en categoria absoluta.

A banda de designar el Millor Esportista de l’any a Manresa en les diferents categories, també s’atorgaran altres premis:

Premi Associació Esportiva La Salle Manresa al club, entitat, grup o organització esportiva local que hagi assolit una tasca més destacada, realització o esforç col·lectiu. 

- Premi Andreu Vivó i Tomàs a l’Esport Escolar, que s’assignarà a proposta del Consell Esportiu del Bages i de l’Ajuntament de Manresa, a qualsevol dels seus vessants (directiva, tècnica, com a entitat ...) per la seva participació en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

- Premi Josep M. Pintó, a la persona que hagi mostrat una dedicació especial a l’esport en qualsevol dels seus vessants.

- Premi Josep M. Montfort, a l’entrenador/a o preparador/a que hagi treballat d’una manera especialment abnegada.

- Premi Rafael Vilaseca, al millor àrbitre o jutge esportiu de qualsevol disciplina esportiva de l’àmbit local.

- Premi al millor directiu/va a la tasca eficaç i continuada del directiu d’un club o entitat esportiva local durant la temporada.

- Premi al millor patrocinador d’entitat esportiva local durant la temporada 2023-2024, a alguna de les empreses col·laboradores d’entitats esportives locals.

-Premi Campions Base, per als equips de categories de base que hagin assolit resultats a nivell nacional i estatal al llarg de la temporada.

- El jurat qualificador es reserva el dret d’atorgar un premi especial del jurat anomenat Josep Vila i Valldaura.

Fora de les bases i per designació del Jurat s’assignarà una distinció anomenada Premi Bages Manel Estiarte Duocastella per premiar la trajectòria d’un esportista de la Comarca del Bages.

Forma de presentació de les candidatures

 

El termini de presentació de candidatures està obert fins al divendres 12 de juliol cal omplir el formulari del següent enllaç:

També es pot fer mitjançant l’enviament de la documentació corresponent al correu electrònic esports@ajmanresa.cat, adjuntant el currículum i una imatge del/la candidat/a.