Atletisme

La manresana Mònica Clemente, plata en salt de perxa als estatals de La Nucía

L'atleta del Barça assoleix el primer podi per a les nostres comarques i l'olesana Daniela Fernández de Haro acaba quarta en disc

Mònica Clemente, saltadora manresana del Barça

Mònica Clemente, saltadora manresana del Barça / Arxiu particular

Jordi Agut

Jordi Agut

La plata de la manresana del Barça Mònica Clemente ha estat el més destacat de la jornada, per a les comarques de la Catalunya central, en la segona jornada dels Campionats d'Espanya d'atletisme que acaben diumenge a La Nucia. La bagenca, que torna a aproximar-se a les seves millors marques després de superar una lesió d'espatlla en el curs passat, ha fet un millor intent de 4,30 metres i ha tombat el llistó en els tres sobre 4,35. Clemente ja va ser campiona d'Espanya el 2018, quan pertanyia a l'Avinent Manresa.

El triomf ha correspost a la competidora amb qui va acabar empatada aquell cop, Malen Ruiz de Azua, del València (4.35), mateixa alçada que la d'Aslin Quiala, del Piélagos, que no comptava en ser cubana. Tercera ha estat Andrea San José, amb la mateixa alçada que Clemente però amb més nuls.

Qui ha estat a punt de pujar al podi ha estat l'olesana Daniela Fernández de Haro, que ha estat quarta en el llançament de disc. L'atleta del València ha fet un millor intent de 51,47 metres, a només 53 centímetres del bronze de Nneka Ezenwa, del Cueva de Nerja. Ha guanyat la seva companya del València Inés López, amb 55.14, per davant de June Kintana, del Pamplona Atlètic, amb 52.72.

Els altres dos participants del dia no han pogut passar a la millora en els seus concursos. En llargada, el santfruitosenc de l'Avinent Jan Díaz ha estat onzè amb 7,27 metres, en un concurs guanyat pel català Jaime Guerra, del Cornellà, amb 8.17, millor marca estatal de l'any. Per la seva banda, Aleix Camats, del CA Igualada-Petromiralles-Aigua de Rigat, ha quedat desè en disc amb 50,51 metres, a més de dos metres del lloc de finalista.

La darrera jornada, la d'aquest diumenge, serà interessant ja que dues atletes de l'Avinent Manresa aspiren al podi. Ona Bonet té la millor marca espanyola de l'any en alçada amb 1,86 metres i podria endur-se el seu primer or a partir de les 19.30 hores.

Abans haurà començat a competir la jove Lerato Pagès en els 100 tanques. Haurà de superar les dures sèries per entrar a la final, que arrenca a les 21.10 hores.

Diumenge també competeixen dos igualadins en el salt d'alçada, Marc Sánchez, del CAI, i Eduard Fàbregas, amb l'Intec-Zoiti. També hi seran Biel Salas, de l'Avinent, en els 110 tanques i el navarclí del Barça Jordi Sánchez en javelina