Atletisme

L'Avinent s'imposa en la classificació conjunta dels catalans sub-14 i el CA Igualada Petromiralles hi ocupa el tercer lloc

Els manresans fan onze podis, amb quatre títols, cinc plates i dos bronzes, i els igualadins assoleixen sis medalles, dues de cada color

Una part de la representació de l'Avinent en els Campionats de Catalunya sub-14

Una part de la representació de l'Avinent en els Campionats de Catalunya sub-14 / CA Manresa

Redacció/Jumper

L'Avinent Manresa va ser el millor club en la puntuació conjunta dels Campionats de Catalunya d'atletisme sub-14, que es van fer a Vilanova i la Geltrú. Els manresans van sumar 107,5 punts i van quedar per davant dels 78 del Cornellà Atlètic i dels 65 del CA Igualada Petromiralles Aigua de Rigat, tercer classificat. El Martorell AC va ser desè, amb 38 unitats. En la categoria masculina, l'Avinent va ser el millor i el CAI, quart, i en la femenina, les bagenques van ser segones i les anoienques, sisenes.

Pel que fa a les medalles, L'Avinent en va asolir 11, i el CAI, 6. Els manresans van aconseguir quatre títols, amb cinc plates i dos bronzes i els anoiencs, dues victòries i dues medalles de cada color.

Pel que fa als bagencs, cinc atletes van ascendir al podi fins en dues ocasions. Edu López va ser doble campió en els curses de 150 metres llisos, amb un temps de 18.05, i en els 600 metres, en què va ser un clar guanyador amb un registre d'1.30.82, un nou rècord manresà per més de dos segons de diferència.

En les proves de velocitat, Júlia Planas va guanyar els 80 metres llistos amb un temps de 10.42, la qual cosa suposava batre un dels rècords més antics del club, ja que tenia vint anys d'antiguitat. A més, va ser subcampiona dels 150 metres amb 19.69, també millor marca manresana.

Anna Recuenco va vèncer en el llançament de pes, amb un tir d'11.14, amb més de dos metres de diferència respecte de la segona classificada. A més, va guanyar la plata en llançament de disc, amb un tir de 32.09, també plusmarca manresana amb sis metres més que la realitzada fa sis anys. Per la seva banda, Pol Fernández va ser doble subcampió català. Va ser segon a la cursa dels 600 metres, amb un temps d'1.35.05. També va assolir la plata en el triple salt, amb un millor intent d'11.20 i en què va saber mantenir la posició fins al final. També és rècord manresà per sis centímetres.

Paula Vargas va ser subcampiona en la prova dels 220 metres tanques amb un bon temps de 33.56 i una lluitada medalla de bronze en els 80 metres tanques, en què va estar a punt de perdre-ho tot en topar amb el penúltim obstable però sense caure. En la javelina, Arnau Rovira, repescat per una baixa a última hora, va capturar un meritori bronze en millorar la seva marca amb 31.16 metres en el darrer tir. Menció especial per al velocista Borja Amarilla, que va ser quart en les curses de 80 i 150 metres llisos. Aquests són els resultats de tota la resta de la representació manresana.