Atletisme

Manel Deli busca als Països Baixos el rècord d'Espanya dels 100 quilòmetres

El manresà tindrà al costat tres companys, Efrén Llobet i Robert Troy, en la mateixa distància, i Oscar Shigüe, a la de cinquanta

Manel Deli, en les Sis Hores del març passat a Barcelona

Manel Deli, en les Sis Hores del març passat a Barcelona / Arxiu particular

Redacció

L'ultrafondista manresà Manel Deli, guanyador de la Nit de l'Esportista de la capital bagenca de l'any passat, serà dissabte a Winshoten, al nord dels Països Baixos, on participarà a la 47a edició de la cursa dels 100 quilòmetres d'aquesta localitat. Deli intentarà batre el rècord d'Espanya o, com a mínim, fer la millor marca personal.

El bagenc, vuitè en els Campionats del Món de fa dotze mesos a Berlín, té un registre personal de 6 hores, 30 minuts i 24 segons sobre aquesta distància i sortirà amb la intenció de batre la millor marca estatal de tots els temps, que és de 6 hores, 23 minuts i 44 segons. L'objectiu és complicat, tot i la benevolència del circuit, en una zona plana.

A part d'ell, hi haurà dos companys més de l'Avinent participant en la cursa dels 100 quilòmetres. Es tracta d'Efrén Llobet, que té una millor marca personal de 8.00.13, i Robert Troy, que en té una de 8.46.16. Tots dos intentaran també batre les seves plusmarques.

Un quart corredor de l'Avinent participarà en la prova, però en aquest cas en la distància de 50 quilòmetres. Es tracta d'Oscar Shigüe, debutant en aquesta distància.

Manel Deli va esclatar entre el 2021 i el 2022 amb el títol estatal dels 100 quilòmetres i la seva participació en els Mundials de Berlín, en què va quedar en un lloc de finalista, pocs anys després d'iniciar-se en el món atlètic.