L'huracà Beryl colpeja la costa sud de Jamaica després de causar set morts al Carib

Més de 500 persones han estat evacuades i 400.000 s'han quedat sense llum

L'huracà Beryl colpeja la costa sud de Jamaica després de causar set morts al Carib

Atlas

Agències

El Beryl no perd força. L'huracà ha copejat la costa sud de Jamaica amb vents de més de 200 km/h. Més de 500 persones han estat evacuades, 400.000 s'han quedat sense llum i l'aeroport de Kingston, la capital, es manté tancat. Fins ara, almenys nou persones han mort per culpa d'aquest fenòmen meteorològic al Carib. Ara, es direigeix cap a Mèxic.

Tres d'aquestes víctimes mortals vivien al nord-est de Veneçuela, on es va desbordar un riu. Es calcula que uns 400 habitatges van quedar malmesos, que se sumen a altres 8.000 afectats en altres regions del país.

Anteriorment, el Beryl ja havia provocat almenys la mort d'una persona a Saint Vincent i les Grenadines i va deixar, dimarts, una "immensa destrucció" a les illes Union, Mayreau i Canouan, segons el primer ministre de Saint Vincent.

Més sort hi va haver ahir a la República Dominicana i Haití, que van sortir gairebé indemnes del pas de l'huracà. El fort onatge va castigar el litoral caribeny, però ràpidament es va poder recuperar la normalitat excepte per alguns problemes subministrament de llum i aigua.