Alerta per pluja intensa a la Catalunya central aquest dissabte

S'esperen precipitacions moderades al matí a les comarques del Bages, el Moianès, l'Anoia i el Solsonès

Captura del mapa de precipitacions de dissabte a Catalunya

Captura del mapa de precipitacions de dissabte a Catalunya / Meteocat

Redacció

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per pluges moderades que afecta les comarques del Bages, el Moianès, l'Anoia i el Solsonès durant demà, dissabte, de les 6 hores del matí a les 12 hores del migdia. En concret, es calcula que se superin els 20 l/m² en 30 minuts. Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i "de fenòmens de temps violents", segons ha indicat el Meteocat.

Al conjunt del país, hi haurà presència de núvols que anirà en augment al llarg del matí, però que començarà a minvar durant la tarda. Pel que fa als xàfecs, s'iniciaran al terç oest i aniran avançant d'oest a est amb una major concentració al litoral i prelitoral. Es repetirà la pluja amb fang dels darrers dies i, en alguns indrets, també hi haurà pedregades.

Pel que fa a la temperatura, hi haurà una petita baixada en les mínimes i les màximes es mantindran amb petites variacions. A Manresa oscil·laran entre els 15 i els 30 graus, a Moià entre 16 i 26, a Igualada entre 15 i 29 i a Solsona entre 15 i 27.