Plourà a la Catalunya central per la revetlla de Sant Joan?

El 23 de juny s'espera una baixada de les temperatures màximes a la regió

Una foguera de Sant Joan

Una foguera de Sant Joan / Arxiu/Mireia Arso

Redacció

Aquest diumenge se celebra la revetlla de Sant Joan, una nit de petards, coca i gresca popular als carrers. Es una jornada de reunions familiars i amb amics i, en la gran majoria, aquestes trobades se celebren a l'aire lliure. Després d'una setmana amb alguns ruixats, la previsió del temps per a un dels dies més esperats de l'any provoca incertesa.

Aquest 23 de juny, el temps no posarà en perill les celebracions a la Catalunya central. Si bé la jornada començarà amb núvols a totes les comarques de l'àmbit de cobertura de Regió7, aquests s'aniran trencant a punts com l'Anoia i el Bages. A la resta de comarques, es mantindran.

Encara que el cel quedi cobert a la gran majoria de la regió, el Meteocat no hi preveu pluges. Al conjunt del territori, pot ploure a punts de la meitat est fins a mig matí i, durant la resta del dia, al quadrant nord-est.

Respecte a les temperatures, la mínima serà similar a la de dissabte, mente que la màxima descendirà. Els termòmetres es mouran entre els 15 i els 25 graus a Manresa; els 16 i els 24 a Igualada; els 13 i els 22 a Moià; els 12 i els 28 a Solsona; els 11 i els 24 a Berga; els 9 i els 23 a Puigcerdà i els 12 i els 27 a la Seu d'Urgell.