Més de 700 persones passen per la setena Fira de l'Ocupació del Bages

Vint-i-quatre empreses i més de 200 ofertes laborals s'han aplegat aquest dijous al Museu de l'Aigua i del Tèxtil de Manresa

Aspecte del Museu de l'Aigua i del Tèxtil aquest matí

Aspecte del Museu de l'Aigua i del Tèxtil aquest matí / Carles Blaya

Carles Blaya

Carles Blaya

La setena edició de la Fira de l'Ocupació del Bages ha arrancat aquest matí al Museu de l'Aigua i del Tèxtil de Manresa amb un elevat trànsit de persones a la recerca de feina: eren 500 a mig matí i la xifra ha acabat superant les 700 en tancar portes a les 5 de la tarda, segons l'organització, compartida per la Cambra de Comerç i l'Ajuntament de Manresa. L'any passat van ser 600 en total.

Enguany hi havia vint-i-quatre empreses, que han presentat més de 200 ofertes de feina. El perfil dels assistents ha estat molt variat en aquesta edició, fet que ha satisfent les empreses participants, algunes de molt veteranes a la fira, com Althaia, Denso, Cots i Claret, Masats, Ausa i l'Agrícola Regional de Montserrat. D'altres, com la santfruitosenca Forminsa, s'han estrenat enguany, a la recerca de set persones per cobrir diversos llocs de treball en aquesta empresa especialitzada en la fabricació de peces i mecanismes per al vehicle elèctric. Al migdia havien recollit una vintena de currículums, i confiaven que "almenys tres o quatre" acabessin responent a les necessitats de la companyia, explicava Montse Gomáriz, directora financera de Forminsa.

El moianenc Xavier Esteve, de 57 anys, era una de les persones interessades en les ofertes laborals de Forminsa, que frisa per trobar matrissers, experts en electrònica i electricitat, perfils no fàcils de cobrir al mercat bagenc. Esteve, fresador amb una llarga experiència en diverses empreses del territori, buscava aquest matí la seva oportunitat després d'un any a l'atur i de topar-se amb ofertes "temporals, d'un any per a ETT, que no et garanteixen continuïtat". Esteve busca "estabilitat. A la meva edat, em cal trobar una feina que em sumi a la vida laboral, no eque em resti". Esteve confiava trobar a la fira una nova oportunitat, atesa la seva experiència al sector i a la formació en "disseny 4D i mecanització per ordinador" que ha anat afegint al seu currículum.

Casa Mas arribava a la fira per tercera edició consecutiva i ha confirmat que hi havia una "gran varietat de perfils", aquest any: enginyers, dissenyadors gràfics, experts en electromecànica o informàtica han passat per la taula de Casa Mas, interessada ara en cobrir llocs de treball d'operari de magatzem. Però tenir un fons de contactes d'altres perfils els pot ser útil per al futur, explicava Coral Casallarch, tècnica de Recursos Humans de l'empresa que està traslladant la seva activitat als Plans de la Sala.

La fira, que enguany presentava novetats com el "Pati de les competències", on els aspirants a un lloc de feina podien afinar les seves possibilitats al món laboral mitjançant jocs de taula; o un room escape dissenyat per l'agència municipal ProTreball, que incideix també en la millora de les competències, ha mantingut serveis com la revisió exprés de currículums, els elevator pitch, el taller sobre com fer un currículum eficient o l'espai per fer-se fotografies per al CV.

En la seva visita a la fira, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha destacat la capacitat de l'esdeveniment de "posar en sintonia gent que busca feina amb empreses que necessiten gent", i ha insistit que "hi ha feina" i que la fira és un bon escenari per exhibir les pròpies capacitats. La presidenta de la Cambra, Sílvia Gratacòs, per la seva banda, ha posat en valor el fet que moltes empreses "repeteixen a la fira perquè valoren la quantitat de persones que hi passen" i perquè poden acumular currículums dels quals poden tibar "tot l'any". A més, ha destacat el fet que la fira serveix a les empreses per compartir punts de vista sobre la situació del mercat laboral, un marc de relació que es desplega especialment a l'hora de dinar, al mateix Museu de l'Aigua i del Tèxtil.

Subscriu-te per seguir llegint