Canvis a Catalunya Radio: ‘El búnquer’ passa als migdies i Manel Alías guanya una hora

En la nova temporada, que començarà al setembre, Ricard Ustrell continuarà a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, que inclourà també el ‘Que no surti d'aquí’

El periodista berguedà Manel Alías

El periodista berguedà Manel Alías / Arxiu/Eduard Vega

ACN

La programació de la temporada 2024-2025 de Catalunya Ràdio arrencarà el dilluns 2 de setembre i entre els canvis més destacats hi ha el moviment de franja d’’El búnquer’, que passarà a ocupar l'espai de 13.00 a 14.00 hores de dilluns a divendres, i l'aposta per l'informatiu del ‘Catalunya nit’, conduït pel berguedà Manel Alías, que guanyarà una hora diària (22.00-00). Ricard Ustrell continuarà dirigint i presentant ‘El matí de Catalunya Ràdio’ de dilluns a divendres des de les 6.00 i fins a les 13.00. A diferència de la temporada anterior, l'última hora l'ocuparà el ‘Que no surti d'aquí’, amb Marta Montaner, Juliana Canet i Roger Carandell.

Com ha explicat en un comunicat el 3Cat, els migdies passaran a ser territori d’’El búnquer’, amb Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, que ocuparà un espai central del dia amb “l'objectiu d'ampliar el seu abast”. El programa ja frega els 10 milions de reproduccions d'àudio i vídeo per internet.

Òscar Fernàndez continuarà al capdavant del ‘Catalunya migdia’. A partir de les 16.00, agafarà la batuta Elisenda Carod amb ‘La tarda de Catalunya Ràdio’, que a les 19.00 donarà pas a la informació esportiva del ‘Tot costa’, amb Jordi Costa i Sònia Gelmà.

Tot seguit, a les 21.00, serà el torn de ‘Les dones i els dies’, amb Montse Virgili, que s'avança dues hores respecte la temporada passada. Aquest espai de referència de Catràdio, amb una mirada femenina i empoderada, donarà pas a una altra de les apostes de la ràdio pública, l'informatiu del ‘Catalunya nit’, conduït per Manel Alías. El programa guanyarà una hora respecte la temporada passada per donar “més espai a la reflexió i a un tractament més aprofundit dels temes d'actualitat amb la veu d'experts”.   

Toni de la Torre a ‘La finestra indiscreta’

De dilluns a dijous, de 00.00 a 02.00, es mantindrà ‘La nit dels ignorants 3.0’, amb Xavier Solà, que és líder de la seva franja. I divendres, a les 00.00, seguirà a la graella un altre dels programes més veterans de Catràdio, ‘La finestra indiscreta’, però amb nou presentador, Toni de la Torre, que agafarà el relleu, després de 37 anys, a Àlex Gorina, que es jubila. 

Pel que fa al cap de setmana, Roger Escapa, amb ‘El suplement’, continuarà sent el gran protagonista matinal dels dissabtes i diumenges, de 06.00 a 13.00, moment en que cedirà l'antena: els dissabtes, al ‘Kids XS’, amb Pau Guillamet i Txell Bonet, i, els diumenges, a ‘Un restaurant caníbal a Berlín’, amb Paula Molés. Després serà el torn del ‘Catalunya migdia cap de setmana’, amb Neus Bonet, els dissabtes i diumenges a les 14.00. 

Informació esportiva

L'actualitat esportiva seguirà marcant els caps de setmana, amb el ‘Tot gira’, amb David Clupés, i ‘El club de la mitjanit’, que dirigeix i presenta el cap d'Esports de l'emissora, Xavi Campos.

La ‘LaTdT’, amb la direcció i anàlisi tècnica de Ricard Torquemada i la narració de Bernat Soler, continuarà sent l'espai per a les retransmissions dels partits del Barça a la Lliga i a la Champions, una competició que la pròxima temporada incorpora el Girona i, amb ell, la veu d'Eduard Solà amb la narració de tots els partits que disputi l'equip. També es podran seguir a l'antena de Catràdio els partits de Lliga de l'Espanyol, després del seu retorn a primera divisió, narrats per Sergi Andreu. I Sònia Gelmà i Pere Escobar seran els pilars de "LaTdG", amb la Champions del Barça femení de futbol i altres partits destacats de la temporada.

Seguiran en antena programes com el ‘Sense Fronteres’, amb Kilian Sebrià; ‘El Divan’, amb Sílvia Coppulo; ‘Tast Vertical’, amb Empar Moliner; ‘iCatMans’, amb Quim Rutllant; ‘En guàrdia!’, amb Enric Calpena; ‘Solidaris’, amb Mercè Folch; ‘Revolució 4.0’, amb Xantal Llavina; ‘L'ofici de viure’, amb Gaspar Hernàndez; ‘Nota de veu’, amb Franc Lluís Giró; i ‘Ciutat Maragda’ amb David Guzman.