Mor als 82 anys Gerard Sala i Rosselló, una figura clau de l'art d'avantguarda català

L'artista es va dedicar especialment a la pintura, però també va fer incursions en el gravat, l'escultura o la poesia

L'artista Gerard Sala davant d'una de les seves obres

L'artista Gerard Sala davant d'una de les seves obres / ACN

Redacció

L'artista Gerard Sala i Rosselló, considerat una de les figures clau de l'art d'avantguarda català, ha mort a Sant Joan de les Abadesses, on tenia l'estudi, als 82 anys, segons ha informat Canals Galeria d' Art.

Gerard Sala va néixer a Tona (Osona), el 1942, encara que va passar la seva infància a Palma de Mallorca, i posteriorment va realitzar estudis de pintura a l'Escola Massana de Barcelona, a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i a l'Escola de Pintura Mural de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

Va ser professor emèrit de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i al llarg de la seva trajectòria va fer prop d'una cinquantena d'exposicions individuals i va participar en més d'un centenar de col·lectives, tant a nivell nacional com internacional.

L'artista es va dedicar especialment a la pintura, però també va fer incursions en el gravat, l'escultura o la poesia, obres de les quals la crítica va destacar la seva "profunditat" i la seva “capacitat evocadora”.

A Badalona, on residia, a més a de Sant Joan de les Abadesses, destaca la seva escultura, 'La porta del Mar', i també és reconegut pel mural de 200 m2 a Honda Greens de la Garriga, o per haver fet el cartell de les festes de la Mercè de Barcelona l'any 1995.

Té obres a nombrosos museus, com el de Badalona, el Museu d'Art Contemporani d'Eivissa, el Museu d'Art Contemporani de Sevilla, el MACBA, el Museu Zabaleta, la Fundació Juan March, la Fundació Lluís Companys, la Fundació EINA o a la Fundació Vila Casas, així com a la Col·lecció Testimoni de La Caixa o a la Col·lecció FC Barcelona.

id/hm