El Cementiri Nou d'Igualada acull un cicle de tres concerts

El recinte dissenyat per Carme Pinós i Enric Miralles serà l'escenari de l'estrena d'una obra de l'igualadí Pol Requesens el divendres 5 de juliol a càrrec del Cor Bruckner de Barcelona

El Cor d'Homes d'Igualada cantarà en el segon concert del cicle del Cementiri Nou

El Cor d'Homes d'Igualada cantarà en el segon concert del cicle del Cementiri Nou / FOTOGRAFIA PROMOCIONAL

El Cementiri Nou serà l'inusual escenari dels tres concerts que el Departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada programa per als dies 5 i 12 de juliol i 13 de setembre. Les tres cites proposen compartir, en horari nocturn, recitals de cant coral, el primer dels quals aquest divendres amb el Cor Bruckner Barcelona de protagonista.

Durant el concert inaugural s'estrenarà l'obra Acadian Elegies, del compositor igualadí Pol Requesens, amb text d'Emile LeBrun. La peça està dedicada al pare que mai va conèixer LeBrun i consta de fragments d'obituaris escrits al llarg del segle XX. Segons Carme Riera, regidora de Cultura, el Zementiri, nom del recinte dissenyat per Enric Miralles i Carme Pinós, és "l'emplaçament perfecte" per representar aquest "obra diversa, que mostra un paisatge emocional d'efectes sorprenents, i l'acústica és immillorable en un espai que embolcalla l'ànima".

La vetllada inaugural, programada per a les 21 h (accés lliure, amb taquilla inversa), també inclourà el Crucifixus, d'Antonio Lotti, a vuit veus, Even when he is silent, una obra de Kim André Arnesen sobre una persona jueva anònima que va escriure mentre s'amagava a la Segona Guerra Mundial, i Leonardo dreams of his flying machine, una peça d'Eric Whitacre sobre el desig de volar de Leonardo da Vinci. Júlia Sesé dirigeix el cor, que en aquesta ocasió tindrà la participació del pianista Joan Espuny i el percussionista Joan Pérez-Villegas.

El segon concert tindrà lloc el divendres 12 de juliol, també a les 21 h i amb el Rèquiem de Mozart a càrrec el Cor d'Homes d'Igualada i el Cor Zóngora d'El Vendrell. Les entrades es poden adquirir a https://tiquetsigualada.cat. La vetllada posarà sobre l'escenari les veus masculines del cor anoienc i les femenines de la formació vendrellenca.

La tercera i última cita del cicle s'esdevindrà el 13 de setembre (20 h), amb una proposta singular: l'arquitecte noruec Gisle Nataas va realitzar enregistraments al cementiri l'estiu del 2023 i el resultat va ser la performance sonora Seccions/4, que ara vol reproduir a la necròpolis de la capital de l'Anoia. La proposta dura 35 minuts i és oberta a tothom.