La festa major d'Esparreguera potencia les activitats i espais de nit

La cantant Julieta, Miki Núñez i Laura Santos són els caps de cartell de la programació de concerts esparreguerins

Presentació de la festa  major d'Esparreguera

Presentació de la festa major d'Esparreguera / Carla Mejías

Carla Mejías

La Festa Major d'Esparreguera amplia l'oferta de nit. Era una de les novetats més esperades. Els espais de nit oferiran concerts que seran el punt de trobada per als amants de la música de tots els gustos, segons han explicat els organitzadors en la presentació del programa que s'ha fet aquest dimecres. Entre els artistes destacats, hi ha la cantant Julieta, Miki Núñez, i Laura Santos.

Els organitzadors han volgut assegurar-se que els concerts, que no siguin només per a totes les edats, sinó, també, per a tots els gustos.

A més, s’ha anunciat que la Festa Major d’aquest any tindrà dos pregoners: el periodista esportiu Albert Pedrol i el jugador de futbol sala Pol Pacheco. Ambdós pregoners tindran l'honor de donar el tret de sortida a les festes, aportant la seva passió i entusiasme a l’esdeveniment.

Castellers i l'Ensierru: tradició i innovació

Una altra activitat molt esperada són les actuacions castelleres. Els Castellers d'Esparreguera han promès una gran sorpresa per aquesta edició, amb la presentació d'una nova figura que, segons afirmen, deixarà tothom bocabadat. Aquesta activitat comptarà amb la participació de més de 300 persones, incloent-hi colles convidades, garantint així un espectacle emocionant i de gran envergadura.

Diumenge, a més, se celebrarà l'Ensierru, una activitat que combina diverses tradicions populars com els correfocs, el bestiari i els correbous. Aquest esdeveniment, organitzat per la Cofradia de Sant Llagasta –Diables d'Esparreguera–, és ja un acte consolidat que atreu participants de totes les edats, gràcies al seu gran èxit de participació en edicions anteriors. La Cofradia també durà a terme altres activitats al llarg de la festa, com el correfoc dissabte –i amb canvis al recorregut– i la cercavila diumenge a la tarda i dilluns pels més petits, assegurant així una programació plena d'emoció i diversió pels assistents de totes les edats. ''A aquest poble ens agrada explicar històries, i incitem als esparreguerins a ser part d'aquesta història'', afirma el fundador Jaume París.

La presentació dels actes de la festa major ha anat a càrrec de l'alcalde Eduard Rivas, que ha estat acompanyat del regidor de Cultura, Juan Jurado, la secretària de la Colla de Diables d'Esparreguera, Laura Pons, el membre fundador de la Colla de Diables d'Esparreguera, Jaume París, i el membre dels Geganters d'Esparreguera, Tomàs Pardo, han presentat la programació de la Festa Major 2024.

Aquest any, la Festa Major se celebra de l’11 al 15 de juliol, i compta amb més de setanta activitats destinades a tots els públics. La música, la cultura popular, l’esport i el patrimoni local seran els grans protagonistes de la celebració. Durant l'acte, també s'ha presentat el cartell oficial de la Festa Major, una obra de l'artista esparreguerina Joana Santamans.

‘’Si no anem plegats, és fàcil que no oferim la millor Festa possible de cara a la ciutadania, i nosaltres hem funcionat, i ha sigut un punt a favor’’, assegurava l’alcalde.