El servei de bus urbà de Berga arribarà a Pedret, un espai que torna a tenir l'accés restringit per als vehicles de motor

La limitació s’aplicarà cada cap de setmana de juliol, a partir d'aquest dissabte, i diàriament al mes d’agost, fins al diumenge 25 

El pont de Pedret en una imatge d'arxiu

El pont de Pedret en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Berga

Redacció

Els ajuntaments de Berga, Cercs i el Consell Comarcal del Berguedà han acordat limitar l’accés a Pedret amb vehicles de motor durant els mesos de juliol i agost. Es tracta d’una mesura que ja s'ha implementat els últims anys per evitar l’acumulació de vehicles que estacionen als vorals de la calçada i també en zones on no es permet aparcar, fet que comporta problemes de circulació i impedeix l’arribada dels serveis d’emergències, a més de l’abandonament de residus i la degradació de l’entorn natural. Enguany, Berga oferirà la possibilitat d'arribar-hi amb el bus urbà.

Període de tancament d’accés

Enguany, la restricció per accedir a Pedret s’aplicarà durant els caps de setmana de juliol (a partir del 6 de juliol, des de les 8 del matí de dissabte fins a les 8 del vespre de diumenge), mentre que a l’agost la limitació serà diària (de dilluns a diumenge) fins al 25 d’agost.

A més, es reforçarà la senyalització situada a l’inici del camí de Pedret per informar sobre el tancament de l’accés. La Policia Local, els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i els Agents Rurals coordinaran les tasques de vigilància a les zones d’accés restringit. Els vehicles que incompleixin la restricció per accedir a la zona seran sancionats.

Vehicles de motor

Es manté la prohibició l’accés a tota mena de vehicles de motor, a excepció del veïnat i els serveis de la zona. També es permet el pas als taxis i les visites guiades i esdeveniments culturals programats a l’església de Sant Quirze de Pedret. Els vehicles autoritzats poden circular fins a la zona de l’abocador, on hi ha el cadenat que impedeix el pas de vehicles.

Servei de bus urbà fins a Pedret

Una de les novetats d’aquest any serà la possibilitat de desplaçar-se fins a Pedret amb el bus urbà. L’Ajuntament de Berga posarà en marxa una prova pilot que consistirà en substituir i reformular la línia L2-Avià per la L2-Pedret. Aquesta línia comptarà amb onze parades i quatre serveis durant el dia (10:15 h – 13:30 h – 18:15 h – 19:30 h). La L2-Pedret seguirà l’itinerari següent:

Gran Via / Passeig de la Pau - Plaça de la Creu - Font del Ros - Rasa dels Molins - Hotel d’Entitats - Institut – Pedret Abocador (arribada) – Pedret Abocador (sortida) – Institut – Ambulatori – Plaça de la Creu.

Aquest servei s’oferirà de dilluns a divendres, del 29 de juliol al 23 d’agost. No hi haurà servei els dissabtes, diumenges i festius (15 d’agost). Un cop acabada la temporada d’estiu i vistos els resultats de la prova pilot, es valorarà conjuntament amb el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Cercs l’ampliació d’aquest servei per als anys vinents. El preu del viatge serà d’1 €. També es podrà fer ús de la T-10 del Bus Berga, que es pot recarregar tantes vegades com calgui. La targeta té un preu de dipòsit de 2 € que es reemborsaran si es retorna, excepte que sigui una targeta especial de caràcter promocional i ho especifiqui. La targeta es pot adquirir al servei d’administració d’Alsa, situat al passeig de la Pau, 4.