Bàsquet

El Baxi fitxa un vell conegut, el potent base belga Retin Obasohan

Un exterior de 31 anys, fort i amb llarga experiència a competicions europees que va jugar al Nou Congost quan militava a l'Hapoel de Jerusalem

Obasoham té molta experiència en competicions continentals

Obasoham té molta experiència en competicions continentals / BCL

Aquest estiu els fitxatges del Baxi Manresa venen de dos en dos. Tret de la primera incorporació, la del pivot Bodian Massa, el club ha fet públiques la resta de contractacions en dies consecutius. Primer van ser les d'Álex Reyes i Derrick Alston Jr., i avui, després que ahir s'oficialitzés el reforç d'Emanuel Cate, l'equip manresà ha anunciat l'adquisició del base belga Retin Obasohan. Un exterior de 31 anys format als Estats Units, però amb molta experiència al bàsquet europeu. De fet, Obasohan es va enfrontar al Baxi per partida doble en la fase de grups de la Champions la temporada 21/22, quan militava a l'Hapoel Jerusalem, anotant 19 punts i repartint 12 assistències al Nou Congost.

Obasohan s'incorpora a la disciplina manresana provinent del Bertram Tortona italià, que la temporada passada va accedir a la primera ronda del play-off pel títol. Els piemontesos es van medir al Virtus Bologna, i malgrat perdre els dos primers partits, van aconseguir forçar el cinquè. Una competició on Obasohan va registrar 8,5 punts, 2,6 rebots i 2,5 assistències. El potent base belga també va disputar competició continental, la Champions, on va anotar 11,1 punts, capturar 4 rebots i repartir 3,4 assistències en un esforç que els va servir per arribar a la fase de play-in, on van caure en dos partits molt igualats contra el Galatasaray.

Després d'una primera etapa a les lligues italiana i alemanya, Obasohan va protagonitzar un fugaç retorn als Estats Units per disputar la G-League amb els Motor City Cruise de Detroit. Una aventura que no va acabar de quallar, així que va tornar a Europa. El tercer destí lluny del continent americà van ser els OeTTINGER Rockets de Gotha, altra vegada a territori germànic. El seu primer gran èxit el va assolir a l'ERA Nymburk txec, on a més de proclamar-se campió de lliga domèstica, va coincidir amb un vell conegut per l'afició manresana, Jerrick Harding.

El seu millor moment com a jugador es va poder veure quan era jugador de l'ASVEL. Aleshores, Obasohan va gaudir de l'oportunitat de disputar la màxima competició europea per clubs, l'Eurolliga. Però un mal final de temporada regular, en el qual van encadenar 13 derrotes consecutives, va condemnar una plantilla que comptava amb el veterà Nando De Colo i el darrer número 1 del Draft de l'NBA, l'ala francès Zaccharie Risacher.

Trajectòria de Retin Obasohan

  • 2012-16 - Alabama Crimson Tide (NCAA)
  • 2016-17 - Sidigas Avellino (Itàlia)
  • 2017-18 - OeTTINGER Rockets Gotha (Alemanya)
  • 2018-19 - Motor City Cruise (G League)
  • 2019-20 - Bamberg Baskets (Alemanya)
  • 2020-21 - ERA Nymburk (República Txeca)
  • 2021-22 - Hapoel Jerusalem (Israel)
  • 2022-23 - LDLC ASVEL (França)
  • 2023-24 - Bertram Tortona (Itàlia)