Bàsquet/Lliga Endesa

Álex Reyes, un tirador i jugador de quota per al Baxi Manresa

L'ala extremeny de 30 anys completarà la bateria de tresos dels bagencs, juntament amb Musa Sagnia i Guillem Jou, i firma per dues temporades

Àlex Reyes, en una posició habitual de tirador en el partit a la pista del Bàsquet Girona

Àlex Reyes, en una posició habitual de tirador en el partit a la pista del Bàsquet Girona / S. Geronés/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

L'ala extremeny Álex Reyes és el segon fitxatge de jugadors del Baxi per a la propera temporada, després del pivot francès Bodian Massa. El ja exjugador del Surne Bilbao Basket, on ha jugat les quatre últimes temporades, és un tirador pur que, a més, ocupa un espai de jugador de quota al club, el cinquè Europa juntament amb Dani Pérez, Jou, Sagnia i Steinbergs i el quart a l'ACB, ja que el letó hi actua com a comunitari. Reyes fitxa per dues temporades amb els bagencs.

Reyes arriba l'endemà que el Baxi anunciés la baixa de Juampi Vaulet en el lloc de tres. En aquesta posició, el Baxi ja té els espais plens, amb tres jugadors de perfil diferent, Reyes com a tirador, Sagnia per aportar-hi físic i evolució i el lideratge del capità Guillem Jou.

Quatre anys a Bilbao

Àlex Reyes jugarà al Baxi un cop complerts els 30 anys i en plena maduresa. Amb la seva figura, el conjunt bagenc recuperarà la figura d'un tirador pur de la qual no va disposar l'últim curs i que, en l'anterior, havien personalitzat Giordano Bortolani primer, tot i que va estar pocs mesos al Congost i, sobretot, el polonès Adam Waczynski, fins que es va lesionar greument en el tram final de l'exercici.

Reyes va acabar la temporada passada a Bilbao amb mitjanes de 5,9 punts i 4,8 de valoració per partit a la lliga. També va participar a la FIBA Europe Cup, la competició inferior a la Champions, en la qual va quedar eliminat en les semifinals justament pel Niners Chemnitz. Ell va anotar 7 punts en el partit d'anada, que els alemanys van guanyar per 73-98 a Miribilla, i 4 en la tornada, una infructuosa victòria per 73-82 a fora.

Amb els bascos va fer una gran temporada anterior, la 2022-23, amb 7,4 punts per partit. En el curs anterior, fins i tot, amb Àlex Mumbrú a la banqueta, el seu percentatge en el tir de tres punts, la seva gran arma, va ser del 40,4%, el seu màxim a l'ACB. A part de tirar, Reyes també pot ajudar en defensa gràcies a la seva envergadura de braços i mostra una bona lectura del joc, la qual cosa pot ser molt útil a Diego Ocampo en la pista.

Abans de jugar a Bilbao, Reyes havia jugat bàsicament en categories inferiors, a LEB Or i fins i tot LEB Plata. Després de sortir del Valladolid, amb el qual havia debutat a l'elit la temporada 2010-11, va jugar al Breogán un any i al Clavijo de Logronyo tres temporades a la LEB Or. Després, va actuar a l'HLA Alacant a la LEB Plata i va retornar a LEB Or la temporada 2017-18 a jugar amb el refundat Valladolid, precisament en un any en què va jugar dos partits contra el Manresa. Va perdre a casa per 65-74, amb 4 punts seus, i al Congost per 78-75, amb tres punts anotats per ell.

Es va estar dos anys més al Pisuerga. La temporada 2019-20 va ser jugador de l'Oviedo i l'any de la pandèmia va tornar a l'ACB per jugar amb el Bilbao.

Rumors amb Morin

Amb Reyes a la plantilla i els tres tresos contractats, el Baxi necessita ara directors de joc, escortes i pivots. En aquesta última posició ha sonat amb força en les últimes hores en nom del francès Yannis Morin arran d'un tuit del periodista Oscar Herreros.

Morin ha impressionat en els play-offs per la seva actuació amb l'UCAM Múrcia, essencial per portar l'equip de Sito Alonso a la final de la lliga. El jugador francès, de 30 anys i 2,08 metres, tenia la difícil missió de rellevar els lesionats Birgander i Todorovic i ho va aconseguir amb 7,4 punts i 5,7 rebots de mitjana i 11,2 de valoració.