El Projecte Lliures impulsa una iniciativa de l’Ateneu Rocaus de Sallent per combatre la pobresa i l’exclusió

El projecte, que rebrà suport econòmic i tècnic, busca trencar amb la segregació de les joves al municipi i fomentar la cohesió social

Una conferència a l'Ateneu Popular Rocaus de Sallent

Una conferència a l'Ateneu Popular Rocaus de Sallent / Arxiu/Ateneu Rocaus

Redacció

El Projecte Lliures, promogut per Coop 57, Òmnium Cultural i ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), impulsa vuit noves iniciatives per combatre la pobresa i l’exclusió a Catalunya. Entre les propostes seleccionades en la convocatòria d'enguany destaca el projecte Rocaus 3, impulsat per l’Ateneu Popular Rocaus, de Sallent.

En un context marcat per l'augment de la pobresa, l'exclusió social i els discursos d'odi, el projecte Lliures impulsa vuit noves iniciatives per enfortir els vincles comunitaris, les xarxes de suport mutu i els espais de trobada col·lectiva arreu del territori de Catalunya. Entre les iniciatives escollides enguany n’hi ha una de Sallent, que rebrà un ajut econòmic de 5.020 euros. L’Ateneu Popular Rocaus, el grup de consum local La Brolla, l’associació feminista del municipi, La Llar, i l’agrupament Roques Albes de lleure infantil i juvenil, s’han unit per presentar un projecte innovador, que busca trencar amb la segregació de les joves al municipi i fomentar la cohesió social.

Amb un pressupost total de 120.000 euros, els projectes seleccionats rebran el suport econòmic i l'acompanyament tècnic necessari per desenvolupar accions concretes que facin front a les desigualtats socials i construeixin alternatives d'empoderament i autoorganització comunitària. Aquestes vuit iniciatives se sumen a la trentena a les quals Lliures ha donat suport des del seu naixement l'any 2016.

La convocatòria d'enguany ha rebut un total de setanta-cinc propostes transformadores, que han superat amb escreix les xifres d'edicions anteriors. Un fet que posa de manifest el creixent interès de la societat civil per impulsar projectes que facin front a les problemàtiques socials des de baix i de forma col·lectiva. Alhora, destaca la diversitat territorial dels projectes seleccionats.

Lliures és un projecte impulsat per Coop 57, Òmnium Cultural i ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) des de l’any 2016, per contribuir a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social.