El Pont preveu tenir enllestida a final d’any l’ampliació de l’institut escola

El nou edifici, que s’està construint entre la pista poliesportiva i el camp de futbol, s’estrenaria el curs vinent després de les festes de Nadal

Visita d'obres a l'ampliació de l'institut escola del Pont de Vilomara

Visita d'obres a l'ampliació de l'institut escola del Pont de Vilomara / Departament Educació

El Pont de Vilomara

Les obres d’ampliació de l’institut escola Pompeu Fabra del Pont de Vilomara, que van començar l’abril passat, avancen a bon ritme i el nou edifici ja té pràcticament enllestida la seva estructura. Si tot va sobre el previst, a final d’any els treballs ja estaran enllestits i a principi del 2025, després de les festes de Nadal, ja es podria posar en marxa. L’ampliació del centre, que acull alumnes des de P3 fins a quart d’ESO, permetrà eliminar els mòduls provisionals que té actualment.

L’escola Pompeu Fabra del Pont de Vilomara ja és més a prop de tenir l’esperada ampliació del centre després que el curs 2019-2020 va incorporar la secundària i es va convertir en un institut escola. Els treballs han de permetre tenir un equipament que encabeixi tot l’alumnat, des de P3 fins a quart d’ESO, i eliminar els mòduls existents. Els responsables tècnics de l’obra asseguren que el projecte avança segons el calendari establert i segons fonts del departament d’Educació està previst que les obres acabin a final d'any, de manera que el nou edifici podria començar a funcionar després de les festes de Nadal, el gener 2025.

La nova construcció, que s’està realitzant entre la pista poliesportiva i el camp de futbol, permetrà encabir tot l’alumnat de secundària que ara està en mòduls prefabricats al pati de l’escola. L’ampliació, que compta amb un pressupost de 3,6 milions d’euros, inclourà les aules per als grups classe des de primer fins a quart d’ESO, un taller i un laboratori. L’alumnat de secundària també compartirà espais de l’actual edifici d’infantil i primària, ja que es tracta d’un institut escola i s’entén com un únic centre.

El centre educatiu del Pont de Vilomara, amb dues línies d’infantil, primària i ESO, estava pendent d’ampliar el seu edifici des que fa cinc anys es va convertir en institut escola. En un primer moment, el centre va incorporar el primer d’ESO a les mateixes dependències de l’escola, que va redistribuir els espais, i més endavant, a l’espera de l’equipament definitiu, es van instal·lar al pati mòduls provisionals destinats als estudiants de secundària.

Els treballs per ampliar l’escola del Pont, que recentment ja visitat la consellera d’Educació, Anna Simó, han comportat el tancament del poliesportiu on es construeix el nou edifici. Per aquest motiu, una vegada finalitzades les obres i retirades les cargoleres, l’antiga pista de l’escola s’adequarà per convertir-la en pista multiesportiva i oferir, així, un nou equipament esportiu a tall de pati obert, tal com funcionava actualment el poliesportiu.

Les obres a l’escola del Pont havien de començar l’any passat, però finalment es van endarrerir a causa de l’augment de preus que va obligar a revisar el projecte. Amb l’ampliació del centre educatiu es culminarà la reivindicació històrica de la comunitat educativa per tenir un institut escola a la població, que es va fer realitat el curs 2019-2020 i que implica que un sol centre pot oferir tota l’etapa d’escolarització entre els 3 i els 16 anys, i donar continuïtat al projecte pedagògic.

Subscriu-te per seguir llegint