Els detinguts per la baralla de Santpedor estan implicats en altres agressions similars

Els Mossos asseguren que alguns dels menors també van participar en la batussa dels Trullols, entre altres episodis violents

Una imatge d'arxiu dels Mossos

Una imatge d'arxiu dels Mossos / MOSSOS

Laura Serrat

Laura Serrat

Els detinguts per una agressió al polígon de Santa Anna de Santpedor, en el marc de la Festa Major del municipi, també estan relacionats amb altres episodis de violència similars, com la batussa que hi va haver al polígon dels Trullols, a Manresa, durant la fira de l'Ascensió, segons informen els Mossos d'Esquadra. Es tracta d'un grup format per nois majoritàriament menors d'edat, entre els 14 i els 17 anys, residents a Manresa, que segons la policia, estan al darrere de diverses agressions grupals i robatoris amb violència que hi ha hagut a la ciutat en els darrers mesos.

L'últim episodi de violència que han protagonitzat va ser el passat 9 de juny, al polígon de Santa Anna de Santpedor, quan van agredir dos nois i una noia de matinada, que van acabar amb múltiples contusions, amb una lesió a l'espatlla i amb una cella oberta. Per aquests fets, els Mossos han detingut aquest dilluns un novè implicat menor d'edat.

Segons informa la policia, almenys cinc d'ells també estan relacionats amb la batussa que hi va haver al polígon dels Trullols, durant la fira de l'Ascensió a Manresa, a finals de maig, quan dues persones van resultar ferides lleus per contusions durant una baralla entre dos grups - un de més nombrós i l'altre d'unes sis persones, segons van explicar en aquell moment els Mossos.

D'altra banda, també se'ls relaciona amb altres casos de robatoris amb violència, casos d'assetjament i agressions grupals. Un dels fets va ser el passat 5 de maig quan un menor de 13 anys va ser agredit per un grup d'unes set persones també menors d'edat. El van seguir a la sortida de l'institut i un cop sol un dels membres del grup li va arrencar violentament una cadena que portava al coll i un altre el va colpejar a la cara.

En un altre cas, des del març de 2023, un menor de 14 anys va patir de forma reiterada amenaces, insults i agressions físiques per part d'un mateix grup de persones. Segons la víctima, un dia anava caminant pel carrer i un grup de menors se li va acostar i el van agredir. En una altra ocasió, el mateix grup el va envoltar, colpejar i li van robar diners que portava en efectiu. A més, també es van posar en contacte amb ell per telèfon i el van insultar i amenaçar. Fets similars es van anar repetint al llarg d'un any.

Les víctimes van acabar denunciant els fets experimentats i durant el procés d'investigació els Mossos van poder esbrinar que es tractava del mateix grup de menors. Cinc d'ells, d'entre 14 i 17 anys, van ser detinguts entre el 5 i 7 de juny a Manresa i van passar a disposició de la Fiscalia de menors com a presumptes dels fets. Ara, la policia catalana també els relaciona amb aquest darrer episodi de violència a la Festa Major de Santpedor.

Subscriu-te per seguir llegint