Cardona acollirà un cap de setmana geganter per celebrar els quaranta anys de la primera trobada

Es farà els dies 12, 13 i 14 de juliol, coincidint amb la Capvuitada de Corpus, i tindrà una colla belga com a convidada especial

Trobada de gegants per la Festa Major de Cardona

Trobada de gegants per la Festa Major de Cardona / Arxiu/Ajuntament de Cardona

Redacció

El cap de setmana del 12, 13 i 14 de juliol, coincidint amb la Capvuitada de Corpus, l’Ajuntament de Cardona i la Colla de Geganters i Grallers de Cardona organitzen el que han anomenat com a cap de setmana geganter, i que servirà per commemorar els quaranta anys de la primera trobada de gegants que es va organitzar a Cardona, l’estiu del 1984.

Durant tot el cap de setmana hi haurà actes programats l’esdeveniment central serà la 40a Trobada de Gegants de Cardona, que se celebrarà el dissabte a la tarda i que comptarà amb la participació de les colles de Cardona, La Coromina, Planès i Bergús, Raval de Sant Joan, Ath (Bèlgica), Callús, Font del Ros (Berga), la Pedrera (Barcelona), Sant Vicenç de Montalt, Llinars del Vallès, Artés, Passeig Torroja (Tarragona), Gegants de Catalunya, Montmajor i Súria. L’esdeveniment preveu aplegar entre 400 i 450 persones, comptant només amb els geganters i músics de les diferents colles.

El tret de sortida als actes serà el divendres, 12 de juliol, a les sis de la tarda, amb un acte de benvinguda a la colla belga d’Ath, a l’Ajuntament de Cardona. Al vespre, a 2/4 de 10, es farà una cercavila nocturna a la Fira de Dalt, seguint per la plaça de la Fira i plaça Mercat.

Ja dissabte, 13 de juliol, a les 5 de la tarda es farà la plantada de gegants a la plaça de la Fira seguida d’una xocolatada popular. A partir de les 2/4 de 7, hi haurà una cercavila de gegants, que passarà per la plaça de la Fira, carrer Cambres, Dr. Merli, carrers Major, Escasany i plaça Santa Eulàlia i tornada. Al vespre, a les vuit, es farà una ballada de plaça i entrega de records a les colles participants, a la plaça de la Fira, seguit d’un sopar popular i música a la plaça de la Biblioteca.