El Bages es dota d'un servei d'intervenció socioeducativa en casos de risc

Permetrà actuar preventivament per no arribar a la separació dels infants del seu entorn

Assistents a la presentació dels serveis

Assistents a la presentació dels serveis / Consell Comarcal del Bages

Redacció

El Consell Comarcal del Bages disposarà d'un servei d’intervenció socioeducativa a la comarca. Aquesta tipologia de serveis són recursos que donen resposta a les necessitats d’intervenció socioeducativa en els casos de risc, amb caràcter diürn i no residencial, que permeten actuar preventivament i evitar la separació de l’infant o l’adolescent de la seva família i del seu entorn habitual. El Consell Comarcal del Bages, conjuntament amb els ajuntaments, treballarà per a la seva implementació al conjunt de municipis de la comarca un cop feta la diagnosi inicial.

La presentació del servei s'ha fet aquest dilluns al Fòrum de regidores i regidors de serveis Socials del Bages. La consellera de Serveis Socials Bàsics del Consell, Elisabet Hernández del Arco, ha explicat que "des de 2019 l’atenció dels serveis socials bàsics adreçats a infants i adolescents en situació de risc han augmentat prop d’un 50%, i per això cal tenir una mirada integral i àmplia per millorar-ne la qualitat”. La voluntat és fer arribar els serveis d’intervenció socioeducativa al conjunt de municipis de la comarca durant aquest mandat. Hernández ha afegit la importància “d’aconseguir aquest encaix tècnic i polític i poder homogeneïtzar la manera de treballar al conjunt del territori”. 

 En el marc de la trobada s’han donat a conèixer els dos nous serveis pertanyents a serveis socials bàsics que entraran en funcionament a la comarca. El primer comptarà amb un advocat i un psicòleg per oferir suport jurídic i psicològic a professionals i famílies i treballar conjuntament la complexitat dels casos. I a través del segon, el Servei d’Orientació d’Assessorament Familiar incorporarà un terapeuta familiar que és un servei preventiu a les famílies i també permetrà treballar conjuntament.

En el marc del fòrum han participat representants polítics i professionals de la Diputació de Barcelona i membres de l’empresa consultora FASI. Actualment, la comarca compta amb cinc centres oberts i vuit aules socioeducatives.