L’Ajuntament de Sant Joan avança en el debat per al canvi de model de recollida de residus

Es convoca una nova sessió per a dissabte, després de les dues que han congregat un centenar de persones

Una de les reunions informatives i de debat que ja s'han fet

Una de les reunions informatives i de debat que ja s'han fet / AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE VILATORRADA

Redacció

Sant Joan de Vilatorrada continua el procés per a la implantació d’un nou model de recollida de residus que és previst materialitzar durant el segon semestre de 2024. Fins ara s’han elaborat estudis tècnics sobre els dos possibles models (porta a porta o contenidor intel·ligent), s’ha recollit la valoració i hàbits dels veïns i veïnes i les sessions informatives obertes celebrades durant la passada setmana han tingut una molt bona acollida per part dels veïns i veïnes.

Per aquest motiu, s’ha decidit convocar una tercera sessió oberta a tots els veïns i veïnes. Tindrà lloc aquest dissabte, 30 de setembre a les 7 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament i s’explicaran els dos possibles models. En concret, es debat entre porta a porta o contenidor intel·ligent, i es fa retorn dels resultats de les enquestes realitzades durant els mesos de març i abril. Enquestes en les quals es recollien els hàbits seus hàbits a l’hora de llançar els residus (separació, horaris, nombre de vegades a la setmana…) i les preferències respecte a les dues alternatives que hi ha damunt la taula.

Segons el regidor de Medi Ambient i Acció Climàtica, Toni Dorado, «el canvi ens ha de portar a tenir un sistema més òptim i eficient que ens permeti reciclar més i millor. Volem i hem de complir amb les exigències de les directives de la Unió Europea en els percentatges de recollida selectiva, i està demostrat que només és possible arribar-hi amb un canvi de model».

Dorado explica que «estem molt satisfets de la resposta que han tingut les dues sessions celebrades, han tingut una molt bona acollida, demostren l’interès i la preocupació per aquest tema. Volem arribar a més gent encara. La clau de l’èxit del canvi és escoltar els neguits i resoldre els dubtes, per això volem que tothom tingui ocasió de tenir la informació de primera mà sobre els dos possibles models i convoquem una nova sessió, aquesta en cap de setmana per arribar a més gent».