Segueix-nos a les xarxes socials:

L’Ajuntament de Sant Joan avança en el debat per al canvi de model de recollida de residus

Es convoca una nova sessió per a dissabte, després de les dues que han congregat un centenar de persones

L’Ajuntament de Sant Joan avança en el debat per al canvi de model de recollida de residusAJUNTAMENT DE SANT JOAN DE VILATORRADA

Sant Joan de Vilatorrada continua el procés per a la implantació d’un nou model de recollida de residus que és previst materialitzar durant el segon semestre de 2024. Fins ara s’han elaborat estudis tècnics sobre els dos possibles models (porta a porta o contenidor intel·ligent), s’ha recollit la valoració i hàbits dels veïns i veïnes i les sessions informatives obertes celebrades durant la passada setmana han tingut una molt bona acollida per part dels veïns i veïnes.

Per aquest motiu, s’ha decidit convocar una tercera sessió oberta a tots els veïns i veïnes. Tindrà lloc aquest dissabte, 30 de setembre a les 7 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament i s’explicaran els dos possibles models. En concret, es debat entre porta a porta o contenidor intel·ligent, i es fa retorn dels resultats de les enquestes realitzades durant els mesos de març i abril. Enquestes en les quals es recollien els hàbits seus hàbits a l’hora de llançar els residus (separació, horaris, nombre de vegades a la setmana…) i les preferències respecte a les dues alternatives que hi ha damunt la taula.

Segons el regidor de Medi Ambient i Acció Climàtica, Toni Dorado, «el canvi ens ha de portar a tenir un sistema més òptim i eficient que ens permeti reciclar més i millor. Volem i hem de complir amb les exigències de les directives de la Unió Europea en els percentatges de recollida selectiva, i està demostrat que només és possible arribar-hi amb un canvi de model».

Dorado explica que «estem molt satisfets de la resposta que han tingut les dues sessions celebrades, han tingut una molt bona acollida, demostren l’interès i la preocupació per aquest tema. Volem arribar a més gent encara. La clau de l’èxit del canvi és escoltar els neguits i resoldre els dubtes, per això volem que tothom tingui ocasió de tenir la informació de primera mà sobre els dos possibles models i convoquem una nova sessió, aquesta en cap de setmana per arribar a més gent».

Prem per veure més contingut per a tu