L'extrema dreta de Le Pen guanya la primera volta de les legislatives amb el 33,2% dels vots i l'esquerra obté el 28%

El bloc liderat per Macron cau fins al tercer lloc amb un 21% dels sufragis

Cartell electoral de Reagrupament Nacional amb els líders de la formació, Marine Le Pen i Jordan Bardella, per les eleccions legislatives.

Cartell electoral de Reagrupament Nacional amb els líders de la formació, Marine Le Pen i Jordan Bardella, per les eleccions legislatives. / Arxiu

Nazaret Romero (ACN)

La formació d'extrema dreta Reagrupament Nacional (RN) ha guanyat la primera volta de les eleccions legislatives a França amb el 33,2% dels vots. El partit liderat per Marine Le Pen ha obtingut 12 milions de paperetes, xifra que els situa com a primera força de cara a la segona volta, que se celebrarà el 7 de juliol.

La segona força més votada ha estat el Nou Front Popular (NFP), l'aliança dels partits d'esquerres, amb el 28% dels vots. El bloc liderat pel president de la república, Emmanuel Macron, ha caigut fins a la tercera posició, amb el 21% dels sufragis. La participació en els comicis francesos s'ha situat en el 66%, de les més elevades de les darreres dècades i molt per sobre del 47,5% registrat el 2022.