Biden admet en privat que la seva candidatura travessa un moment crític

Fonts pròximes al president que parlen en condició d'anonimat afirmen que és "molt conscient del repte que afronta"

El president dels Estats Units, Joe Biden, i l'expresident Donald Trump en el primer debat televisiu per les eleccions presidencials als Estats Units.

El president dels Estats Units, Joe Biden, i l'expresident Donald Trump en el primer debat televisiu per les eleccions presidencials als Estats Units. / ACN

ACN

Joe Biden "sap" que no salvarà la candidatura com a cap dels demòcrates a les eleccions presidencials del novembre si no convenç l'electorat en els propers dies que està "a punt per la feina", segons publica 'New York Times'. El rotatiu nord-americà recull testimonis de persones pròximes al president que, des de l'anonimat, suposen la primera indicació pública que Biden "està considerant seriosament" si pot remuntar la situació després del paper que va protagonitzar en el duel televisat la setmana passada amb el seu rival republicà, l'expresident Donald Trump. "Sap que si té dos episodis més com aquell, estarem en un lloc diferent", afirma una de les fonts recollides pel diari. La Casa Blanca ja ha dit que és "absolutament fals".

Durant el debat Biden es va mostrar dubitatiu, va perdre el fil en diverses ocasions i va construir algunes frases incoherents. Un paper que ha generat dubtes seriosos a les files demòcrates sobre la capacitat de Biden de fer front a la cursa electoral i a un nou mandat.

Una altra de les fonts aportades per 'New York Times' en condició d'anonimat assegura que Biden és "molt conscient del repte que afronta". Precisament, el president nord-americà té previst reunir-se aquest dimecres amb governadors demòcrates per intentar calmar els ànims dins la formació.

Joe Biden té previstos també per als pròxims dies dos mítings i una entrevista al canal televisiu 'ABC', cites que en aquest context esdevenen clau per a ell i els seus col·laboradors més estrets per determinar si està, o no, a punt per a la cursa presidencial.