ERC cita a declarar dilluns Tolo Moya pels cartells contra els Maragall

El responsable dels codis ètic i de conducta també citarà Sabrià, encara sense data

Cartells despectius sobre l'Alzheimer de Pasqual Maragall enganxats al costat d'una seu d'ERC a Barcelona

Cartells despectius sobre l'Alzheimer de Pasqual Maragall enganxats al costat d'una seu d'ERC a Barcelona / ACN/ERC Barcelona

ACN

ERC ha citat a declarar dilluns l'exdirector de comunicació del partit durant el març de 2023, Tolo Moya, en el marc del cas dels cartells de l'Alzheimer i contra Pasqual Maragall i Ernest Maragall. Tal com ha avançat 'La Vanguardia' i ha pogut confirmar l'ACN, el responsable dels codis ètic i de conducta ja ha citat Moya pel dia 8. Moya, de baixa des de fa uns dies, és assessor de l'Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona, segons la web de l'òrgan. Hi haurà altres citats a declarar, com ara el viceconseller en funcions i director de l'Oficina d’Estratègia de Comunicació del President Pere Aragonès, Sergi Sabrià, encara sense data.

Moya, director de comunicació d'ERC durant els fets de l'enganxada de cartells el 2023, ha dit estar "molt tranquil" després que Ernest Maragall, candidat del partit a Barcelona fa un any, l'hagi assenyalat d'estar al darrere de l'acció.

En unes declaracions remeses a RAC1, Moya va reclamar ahir una "investigació" per poder "exposar les proves que demostren qui és l'ideòleg de tot aquest grup, de com funcionava i de fins on arribava el coneixement de tot això".

En aquest sentit, Moya ho ha situat més enllà dels cartells: "Això va de qui va muntar aquesta trama i per com actuen quan se n'assabenten".