Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Prats de Rei canta i toca des dels balcons de les cases

La 2a edició de Música als Balcons, el festival musical de talent local i internacional, tindrà lloc el 19 i 20 de juliol

Els Prats de Rei canta i toca des dels balcons de les casesAj Els Prats de Rei

Els Prats de Rei acollirà la segona edició del festival musical de talet local i internacional, Música als Balcons. L’esdeveniment reuneix artistes vinguts d’arreu als Prats de Rei, que omplen els balcons i els petits racons del poble de diverses músiques del món, de la mà del jazz . La trobada té lloc el 19 i 20 de juliol.

El divendres tindrà lloc la passejada musical pel nucli antic dels Prats de Rei, on el públic podrà gaudir de diferents actuacions minimalistes en diferents balcons i petits racons del poble, a partir de les 20:30 h. Els músics que formaran part de la Passejada Musical seran: Sofia Ribeiro (Portugal - veu); Juan Andrés Ospina (Colombia- piano, trompeta); Nicolàs Ospina (Colombia - piano i guitarra); Guillem Duocastella (Catalunya - guitarra i veu); Isabel Gallego (Catalunya - veu); Magdalini (Grècia - veu); Friederike Darius (Països Baixos - flauta); David van der Grinten (Països Baixos - piano); Robert Jan Vermeulen (Països Baixos - piano); Marjan Linnenbank (Països Baixos - veu); Rita Payes (Catalunya - veu i trombó); Jo Krause (Alemanya - bateria); Bartolomeo Barenghi (Itàlia - guitarra); Rai Ferrer (Catalunya - baix); Michael League (Catalunya - baix).

Dissabte arrencarà amb el taller de Circle Singing, a càrrec de Juan Andrés Ospina i la Sofia Ribeiro, a les 6 de la tarda, al Consorci de l’Alta Anoia. Participar-hi té un cost de 10 euros, i cal inscriure’s contactant amb l’Ajuntament dels Prats de Rei, o bé completant un formulari creat per a l’ocasió: https://forms.gle/4Ku1wg4fbXm2gwAF6 

El taller està obert a qualsevol persona a qui li agradi cantar, músics i no músics, des de participants que mai hagin tingut contacte amb el cant i la improvisació, fins a cantants i instrumentistes improvisadors amb experiència. Circle Singing pretén explorar el potencial de la improvisació vocal com a forma de comunicació, expressió i creació espontània, i la veu no solament com un instrument musical sinó també com una eina de joc i de connexió profunda amb el moment present. 

Tot seguit, a dos quarts de 9 del vespre, l’església Mare de Déu del Portal acollirà l'actuació de Cuareim Quartet: Jazz String Quartet, amb Magda Giannikou. Finalment, a les 10 del vespre, la plaça Major acollirà el duet colombià, “Inténtalo Carito”; un duet musical d’humor format per Juan Andrés Ospina i Nicolás Ospina.

Durant els dos dies hi haurà servei de menjar i beguda, a través de la food truck Pizzeria La Fornada i de l’associació Les Vàndals dels Prats de Rei.

Els Prats de Rei, terra de música

El municipi dels Prats de Rei compta amb una rica història i una vibrant vida artística. El Festival de Música als Balcons és possible gràcies a la presència d'artistes de jazz de renom, que han triat els Prats de Rei com a seu per viure-hi, convertint aquest municipi en un focus de creativitat musical. 

Aquests músics no només participen com a intèrprets, sinó que també actuen com a contactes claus per atreure altres artistes destacats que sovint passen dies al poble creant la seva pròpia música. Aquesta combinació de talent local i internacional permet oferir als habitants i visitants dels Prats de Rei, l'oportunitat d'experimentar diverses músiques del món, de la mà del jazz i interpretada pels millors.

La primera edició del festival va arrencar el juliol de 2023 de forma incipient, però va tenir una molt bona valoració del públic, segons els organitzadors.  

Prem per veure més contingut per a tu