El Festival Internacional d'Orgue d'Igualada torna amb la seva 28a edició del 27 de febrer al 27 de març. Ho farà amb un concert cada diumenge a les 6 de la tarda a la Basílica de Santa Maria. Entre els noms d'artistes que actuaran en els cinc concerts programats hi ha l'organista alemany Johannes Trümpler, el duet Daniel Pandolfo (orgue) i Clàudia Rippas (trompeta) de França i Suïssa respectivament, entre d'altres. El festival està dirigit per Joan Paradell, organista emèrit de les celebracions litúrgiques del Sant Pare a la Basílica de San Pere del Vaticà i de la Capella musical Pontifícia “Sixtina”.

El primer concert, de l’últim diumenge de febrer, anirà a càrrec del duet Daniel Pandolfo (orgue), de França i Claude Rippas (trompeta), de Suïssa, que interpretaran composicions de Bryan, Haendel, Krebs, Albeniz, Bedard, d’Avola, Becker, Dubois, Vierne, De Falla i Bret. El segon concertista serà l’organista Johannes Trümpler d’Alemanya, amb composicions de Bach, Widor, Cabanilles i Dubois.

El diumenge 13 de març tindrà lloc l’actuació del duet Radosław Marzec (orgue) i Renata Marzec (violoncel), de Polònia, amb peces de Telemann, Bach, Couperin, Gernsheim, Sulzer i Kellermann. Mathias Kjellgren, organista de Suècia, durà a terme un concert el dia 20 de març amb composicions de Bach, Monselvatge, Vierno i Bonnet. La cloenda del Festival serà el dia 27 de març amb el duet compost per Stefania Metadelli a l’orgue, d’Itàlia i l’igualadi David Riba, que l’acompanyarà amb la flauta travessera. Interpretaran obres de Bossi, Bach, Stamm, Beethoven, Morandi, Lefébure-Wély, Rutter i Takle. El dissenyador del programa és l’igualadí Roger Costa.