Revetlla de Sant Joan 2024: guia d'actes per no perdre't res a la Catalunya central

Consulta els actes que es faran aquest 23 de juny a prop de casa teva

L'encesa de la flama del Canigó a la plaça Major de Manresa

L'encesa de la flama del Canigó a la plaça Major de Manresa / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

Castellar de n’Hug

  • Festa de Sant Joan. Diumenge, de 8 a 9 h, 32a Marxa Contrabandista amb sortida de Castellar de n’Hug i arribada a Osseja a la tarda. Hi haurà servei d’autocar per tornar a Castellar de n’Hug. A les 22 h, a l’aparcament del poliesportiu, foguera de Sant Joan. A les 23.30 h, revetlla de Sant Joan. Dilluns, a les 10 h, sortida cap a l’ermita de Sant Joan. A les 11 h, Ruta Arrela’rt, en el tram de Castellar de n’Hug. Presentació de les escultures mitològiques (la Ginebrada, els gossos Dip i el follet) creades per Evelí Adam Orriols a l’ermita de Sant Joan de Cornudell. A les 11.15 h, missa i, a continuació, benedicció del pa i el terme. Hi haurà coca i moscatell per a tots els assistents. A les 12.30 h, a la plaça de la Generalitat, sardanes amb la Cobla Pirineu. Organització: Ajuntament de Castellar de N’Hug i Comissió de festes de Castellar de n’Hug.

Castellbell i el Vilar

  • Revetlla de Sant Joan. Diumenge, a les 21.30 h, a l’aparcament de la Bauma, sopar a la fresca: pa amb pernil i formatge, beguda, coca i cava. Preu: 10 euros. Coca i cava: 5 euros. Venda de tiquets a l’estanc Cal Misto de la Bauma i a l’OAC de l’Ajuntament. A les 23.45 h, espectacle de foc i encesa de la foguera, a càrrec de la Cia. In Perfectus. I ball disco amb Dj Ros. Servei de bar fins a les 03.30 h. Organització: Ajuntament de Castellbell el Vilar amb la col·laboració dels Amics de l’Església de la Bauma.

Igualada

  • Flama del Canigó. Diumenge, l’Associació Flama del Canigó d’Igualada celebrarà el 40è aniversari de l’arribada a la ciutat de la Flama del Canigó. A les 20 h, a la plaça de l’Ajuntament, cerimònia de benvinguda de la flama que arribarà a Igualada portada en relleus des del Coll d’Ares per atletes i escolars igualadins. La coral Xalest interpretarà Muntanyes del Canigó, lectura del manifest des del balcó de l’Ajuntament i interpretació d’Els Segadors. A continuació, la flama anirà cap al monestir de Montserrat portada amb relleus pels atletes del Club Atlètic Igualada.
  • Correfocs. Diumenge, a les 21 h, correfoc petit, amb la participació dels grups Petits Diables i Pixapólvora d’Igualada i els Petits Mal Llamp d’Igualada. A les 00 h, correfoc gran amb la participació dels grups Diables d’Igualada, Dracs i Víbries d’Igualada i Mal Llamp d’Igualada. El recorregut serà el mateix, de la plaça de Sant Miquel a la plaça de l’Ajuntament.
  • Revetlla al Foment. Diumenge, a les 21 h, al Foment, revetlla popular organitzada pel Casal Popular d’Igualada. Hi haurà foguerons al mig de la rambla per poder fer el sopar. Cal reservar taula i cadira a casalpopularigd@gmail.com. Música amb el grup Insershow fins a les 04 h.

Manresa

  • Flama del Canigó. Diumenge, a les 17 h, rebuda de la Flama davant del Conservatori i trasllat a la Plana de l’Om. A les 17.30 h, danses d’arreu dels Països Catalans a càrrec de Tradiball Endansa i acompanyament musical del grup Aris. A les 18.15 h, cant coral amb el Taller de cançons de l’Ajuntament de Manresa. A les 19 h, pujada de la Flama fins a la plaça Major, amb músics de carrer. A les 19.15 h, encesa del peveter, lectura del missatge a càrrec de Laia Giralt Torrescassana, i interpretació coral de Muntanyes del Canigó a càrrec de la coral Refilets. A les 19.40 h, ballada de la sardana Manresa, capital de la sardana, composta per la manresana Laia Giralt, amb la col·laboració de Punt Manresa. Actes coordinats per Òmnium Bages Moianès.
  • 25a Revetlla infantil sense petards. Diumenge, a les 20 h, a la plaça Major. S’encendrà la foguera de Sant Joan al mig de la plaça i es podrà gaudir amb l’espectacle Folkids, a càrrec de Pep López i Sopars de duro. Organització: Imagina’t i Ajuntament de Manresa.
  • La revetlla de la Seu. Diumenge, al parc de la Seu, amb gastronomia i música. A les 21 h, Max Töwel b2b Vichisuas. A les 00 h, Greska. A les 02 h, Legoteque. Organització: El Sielu.

Masquefa

  • Focs de Sant Joan. Diumenge, a les 19 h, arribada de la Flama del Canigó, a càrrec del Club Excursionista Anoia, fins a la plaça de la Vila, on es farà la recepció oficial. A les 19.30 h, a la plaça de la Vila, ballada de lluïment de la Colla de Diables de Masquefa, encesa del peveter, lectura del manifest i parlaments. A les 21.30 h, a la plaça de la Vila, sopar popular de carmanyola. Hi haurà coca, cava i música. A les 22 h, a la plaça de la Vila, encesa de la foguera de Sant Joan.

Navàs

  • Festa Nacional dels Països Catalans. Diumenge, a les 8 h, desplaçament de les entitats a buscar la Flama del Canigó a Vilafranca de Conflent. A les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament, taller de sardanes. A continuació, entrada de la Flama del Canigó i encesa de la foguera de Sant Joan, durant la Revetlla de La Feixa. Dilluns, a les 19.30 h, a la plaça de Sant Joan, ballada de Sant Joan a càrrec de la cobla Maricel de Sitges. A les 20.30 h, lliurament del 39è Premi Flama a la Cultura Popular 2024 a Jordi Santasusana i Segarra. A continuació, lectura de la proclama dels Països Catalans a càrrec del pubillatge i encesa de l’última foguera dels Països Catalans, en un acte presentat per Arcadi Alibés. Tot seguit, concert Catalunya terra de cants, amb la cobla Maricel, Andreu Miret (tenor), Francesc Gregori (director) i David Puertas (narrador).

Saldes

  • Sant Joan. Diumenge, a les 12 h, a la plaça de l’Església, contacontes i tallers infantils amb la Bruixa Dafne. A les 22 h, a la plaça Pedraforca, correfoc amb Les Bruixes del Nord. A les 23.30 h, a l’exterior del local social, encesa de la foguera de Sant Joan. Tot seguit, a les 00.30 h, festa What’s Up Witches, amb Destor. Organització: Ajuntament de Saldes i Comissió de Festes de Saldes.

Santpedor

  • Revetlla de Sant Joan. Diumenge, a les 18.30 h, sortida de caminants de Castellnou de Bages. A les 19.30 h, pas estimat a Cal Flaquer. A les 20 h, pas estimat a Mas Pinyot. A les 20.45 h, trobada de la Flama del Canigó al camí de Burgaroles. A les 21 h, arribada de la Flama del Canigó a la plaça Gran U d’Octubr, amb la Cultura Popular de Santpedor. A les 21.30 h, Revetlla, sopar a taula i concert de Miops i Dj Mark Obel. Tiquets: 12 euros (sopar + samarreta d’obsequi). Venda a Cala Rosina i a l’ajuntament. Organització: Centre excursionista de Santpedor 2x2, Bous de Foc i castellers de Santpedor.

Solsona

  • Flama del Canigó. Diumenge, a les 12 h, a la plaça Major, ballada de sardanes amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. A les 19 h, al portal del Pont, rebuda de la Flama del Canigó, amb la participació de diverses entitats i organitzada per Òmnium Solsonès i la regidoria de Cultura. L’esperaran representants del pubillatge solsoní i una galejada dels trabucaires. S’anirà al portal del Castell, on s’encendrà el peveter. El Centre Excursionista del Solsonès, amb motiu del seu 50è aniversari, farà la lectura del manifest i es farà la recollida de la flama per part de representants de diversos ajuntaments del Solsonès. L’Orfeó Nova Solsona cantarà Els Segadors i s’encendrà la foguera al Camp del Serra. Hi haurà coca i xocolata per a tothom.
  • Revetlla de Sant Joan. Diumenge, a les 20 h, a la plaça Major, barra oberta i música d’ambient amb Dj Joventut. A les 21 h, sopar popular, amb entrepà fred o calent, consumició i cartró de bingo. A les 23 h, bingo. A les 00 h, concert amb Amics de Manel.

Súria

  • Caminada de Revetlla. Diumenge, a les 9 h, sortida des de la plaça de Sant Joan. Ruta curta pel Samuntà (8 km) i ruta llarga per l’Escaldada (15 km). Preu: 10 euros. Inclou esmorzar, entrepà i aigua. Inscripcions: www.instagram.com/aeigjoanros. Organització: Agrupament Escolta i Guia Joan Ros.
  • Nit de Sant Joan. Diumenge, a les20 h, davant de la Casa de la vila, arribada d ela Flama del Canigó. A les 20.15 h, lectura del manifest. A les 20.30 h, actuacions a càrrec de trabucaires del Tro gros, Coral La Llanterna, Colla Castellera Salats, Gegaters del Gorg de l’Olla i Cobla Súria.
  • Revetlla de Sant Joan a l’Esplai. Diumenge, a les 22 h, a l’Esplai, amb la música de Dolfi. Organització: Associació de Gent Gran.