Pujol, Mas i Laporta assisteixen al funeral de la mare de Puigdemont a Amer

L'expresident ha seguit la cerimònia per videoconferència

Carles Puigdemont

Carles Puigdemont / EP

EFE

Els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas i el president del FC Barcelona, Joan Laporta, han assistit aquest dimarts al funeral de la mare de l'expresident Carles Puigdemont, Núria Casamajó, morta la matinada de dilluns. El funeral ha tingut lloc a l'església de Santa Maria d'Amer (Selva), el municipi on va néixer Puigdemont, que ha seguit la cerimònia per videoconferència, han explicat fonts de Junts.

En un missatge a X, Puigdemont ha agraït "les mostres de condolença i de suport" rebuts des de la defunció de la seva mare, així com "l'esforç de tanta gent per anar fins a Amer" i estar al costat de la família "en aquest moment de tristesa, però també d'esperança en la vida que ens ha regalat a tots els que la hi devem"."Descansa en pau, benvolguda mare", ha afegit.

Al funeral també ha acudit la presidenta del Parlament, Anna Erra, la presidenta de Junts, Laura Borràs, el secretari general, Jordi Turull, i els dirigents Josep Rius i Albert Batet, a més de la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras, i nombrosos diputats de JxCat al Parlament i a la cambra baixa.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, també s'ha apropat fins a l'església, de la mateixa manera que la delegada del Govern a la província, Laia Cañigueral.