Un veí d'Ardèvol mor en un xoc amb un camió a la C-451, a Llobera

La víctima, un home de 76 anys, viatjava en furgoneta quan ha patit l’accident de trànsit

Imatge d'un vehicle que alerta sobre un accident de trànsit

Imatge d'un vehicle que alerta sobre un accident de trànsit / TRÀNSIT

Redacció

Un veí d’Ardèvol, de 76 anys, Domènec F.D., ha mort aquest divendres en un accident de trànsit a la carretera C-451, al terme de Llobera, al Solsonès. L’home ha impactat contra un camió amb la furgoneta amb què viatjava i, a conseqüència del xoc, ha perdut la vida. L’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, ha traslladat el seu condol als familiars i amics de la víctima, que era una persona molt arrelada al municipi que es dedicava a la compra i venda de cereals. 

Els serveis d’emergències han rebut l’avís per l’accident a 1/4 d’1 del migdia, després que la furgoneta impactés contra el camió per causes que s’investiguen. L’accident ha tingut lloc al quilòmetre 47 de la carretera, en el punt on hi ha la cruïlla de la carretera que va de Solsona a Biosca i la que accedeix al santuari del Miracle. Vilalta ha explicat a aquest diari que es tracta d’un punt negre de la carretera on en els darrers anys s’han hagut de lamentar diversos accidents. 

L’accident ha mobilitzat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat i dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els serveis sanitaris han atès el conductor de la furgoneta i únic ocupant del vehicle, a qui no han pogut salvar la vida. Els dos ocupants del camió han resultat il·lesos.

Amb aquesta víctima, són 34 les persones mortes en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya (dades provisionals), 11 de les quals motoristes. A les comarques de l’àmbit de Regió7, des de principi d’any, s’han registrat cinc accidents mortals a les carreteres C-55, C-25, C-37, N-260 i C-451. Es dona la circumstància que dues de les víctimes eren vianants i un era motorista, que formen part dels col·lectius considerats vulnerables a la carretera.

Atenció després del sinistres

El Servei Català de Trànsit recorda que el SIAVT (Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d’orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d’un sinistre. 

En un comunicat, el Servei Català de Trànsit recorda als ciutadans que es pot contactar amb aquest servei mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268. També s’hi pot contactar, els que ho prefereixin, a través del web victimestransit.gencat.cat