Un total de 2.200 persones ja han passat, durant aquestes festes de Nadal, pel pessebre vivent d'Ardèvol, que viurà aquest cap de setmana les dues darreres jornades de representacions d'enguany. La tradicional escenificació nadalenca, que mou més de 200 persones, ja ha fet una dotzena de sessions, en les quals els assistents han pogut gaudir de la trentena d'escenes que es representen en interiors i exteriors del petit poble solsoní.

El pessebre vivent d'Ardèvol combina les escenes bíbliques, amb quadres de la història de Jesús, des del seu naixement fins a la seva presentació al temple, amb escenes de recuperació d'oficis antics. La representació, que té lloc als carrers, coberts i baixos de les cases del petit nucli, es basa principalment en la quotidianitat dels segles XVIII i XIX i mostra diferents costums, tradicions i oficis, com poden ser teixir, filar o fer la bugada, i diferents escenes de la vida familiar i quotidiana d'aquells temps.

Aquest any, com a novetat, s'ha incorporat un nou quadre a l'entrada del pessebre amb tres noies que interpreten el cant de la Sibil·la, una de les quals és la cantant Lídia Pujol. En acabar la visita al pessebre, es convida tothom a menjar pa torrat amb botifarra a la brasa i a prendre vi a la vora del foc. També hi ha un mercat amb productes artesans locals.

Aquest cap de setmana encara hi ha una doble oportunitat per veure el pessebre vivent d'Ardèvol, dissabte i diumenge, amb representacions a 2/4 de 7 de la tarda i a 2/4 de 8 del vespre. L'entrada costa 10 euros, 5 euros per als nens de 5 a 12 anys.